Ligde geride kalan 9 maçta topladığı 20 puanla lider durumda bulunan Çaykur Rizespor’da gözler Cumartesi günü Kayseri Erciyes ile oynayacak olan maça çevrildi. Kayseri Erciyesspor’dan Çaykur Rizespor’a transfer olan kaptan Mehmet Al, ligde son 2 sezonda Kayseri Erciyes’e karşı şansızlıklarını yenemediklerini söyledi. Al, şöyle dedi:

"Bu maçta şeytanın bacağını kıracağız. İyi bir çıkış yakaladık. Kaliteli futbolumuzu ve mücadelemizi sürdürürsek; 2 yıldır mağlup edemediğimiz rakibi bu kez yenebiliriz. Bu maça da kazanmak için çıkacağız. Kayseri Erciyes karşısında alacağımız 3 puan bize önümüzdeki haftalar için de büyük moral olacak. Takım olarak önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Oynadığımız futbolu aldığımız sonuçları herkes görüyor."

"HÜCUM FELSEFESİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Çaykur Rizespor’un Teknik Direktörü Engin Korukır da, rakibe bakmadan atak futbollarını sürdüreceklerini  söyledi. Kayseri Erciyespor maçında daha fazla hücum oynayarak baskı yapmaları gerektiğini ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

"Ligde 10’uncu maçımıza çıkacağız. Futbol adına güzel şeyler üretmek lazım.  Kayseri Erciyesspor, son maçında 2-1 öndeyken son dakikalarda yediği gollerle mağlup oldu. En az hata yapan kazanıyor. Her maça bunun bilinciyle hazırlanıyoruz. Rizespor’un oyun anlayışını hiçbir zaman terk etmedi. Elbette zaman zaman saha içinde değişiklikler yapıyoruz. Ancak, atak futbol anlayışından uzaklaşmıyoruz. Kayseri Erciyes maçında da bundan  ödün vermeyeceğiz. Hücum oynayıp daha fazla baskı yapacağız."

RİZE TETİKTE

Yeşil mavililer Kayseri Erciyes maçının hazırlıklarına bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde Teknik Direktör Engin Korukır yönetimindeki antrenmanda taktik ağırlıklı bir çalışma yapıldı. Korukır, antrenmanın ilk bölümünde oyuncularına kanatlardan orta yapma çalışmalarına ağırlık verdi. Ardından çift kale maç yaptırdı. Çekişmeli geçen maçta atılan goller teknik kadroyu sevindirdi. Antrenman boyunca futbolcularını sık sık uyaran Korukır, "Önceki hafta sahamızda Denizlispor ile berabere kaldıktan sonra deplasmanda Konyaspor’u mağlup ettik. Şimdi yakın takipçimiz olan Erciyes maçının önemini biliyor ve ona göre hazırlanıyoruz" dedi.

TARAFTARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Çaykur Rizespor’un Sportif Koordinatörü Oğuz Aydın da, Kayseri Erciyes ile oynayacakları maçı kazanacaklarını, taraftar desteğini arkalarında görmek istediklerini söyledi. Aydın, "Lider kalmak liderliğe yükselmekten daha çok. Taraftarımızın desteği ile hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.



MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF