*FİNAL NİTELİĞİNDE"

Yeşil mavili futbolcular Erhan, Cumhur, Çağrı, Murat, Serhat, Caner ve İlyas, ligde oynayacakları her maçın kendileri için final niteliği taşıdığını söyledi. Konyaspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi hedeflediklerini belirten Erhan, "Rakibimiz ligin en güçlü takımlarından biri. Son maçında deplasmanda Boluspor’u mağlup etti. Dolayısıyla bu maç en kritik maçlarımızdan biri olacak. Ama yine de zorlu karşılaşmadan 3 puanla döneceğimize inanıyoruz" dedi. İlyas ise, "Geçen hafta sahamızda 2 puan kaybettik. Bu kaybı telafi etmek istiyoruz. Bunu başaracak güçteyiz" diye konuştu.

OFANSİF FUTBOLDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Engin Korukır, deplasmanında ofansif futboldan taviz vermeden mücadele edeceklerini belirtirken Torku Konyaspor'un son haftalarda başarılı sonuçlar aldığını hatırlattı. Rakibin bu çıkışı sürdürmek isteyeceğini ancak kendilerinin de zirveden kopmaya niyetleri olmadığını ifade eden Engin Korukır, şunları söyledi:

"Bizde üzerine koyarak gidiyoruz. Planlarımız, programlarımız istediğimiz gibi gidiyor. Bu hafta güçlü bir rakibe karşı oynayacağız. Yıllarca Süper Lig'de oynamış, bu ligde şampiyonluk yaşamış önemli futbolculara sahip bir ekip. Biz de iyi bir takımız. Kesinlikle kazanmak için oynayacağız. Konyaspor deplasmanında ofansif futboldan taviz vermeyeceğiz. Kazanırsak gerçekten çok şeyi kazanacağız. Futbolda büyük konuşmak doğru değil ancak takımınıza güveniyorsanız bu güveni mutlaka yansıtmalısınız. Bizler lider olarak özgüven aşılamayı doğru yaparsak futbolcu daha da iyi algılar. Takımıma çok güveniyorum. Sakatlıklarımız var ama hiçbir zaman eksiklere sığınmıyoruz."

"ARKADAŞLIK ÜST SEVİYEDE"

Sezon başında çok para harcayarak bir takım kurmadıklarını hatırlatan Engin Korukır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ligdeki 18 takım arasında harcamada 9’uncu sıradayız. Kulübün büyüklüğünden dolayı herkes buraya gelmek istedi. Çok iyi ve karakterli futbolcular aldık. Doğru seçimler yaptık. Çok güzel bir kaynaşma yaşanıyor. Arkadaşlık çok üst seviyede. Geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Hepimiz huzurluyuz. Son maçta seyirci desteği kaynaşmayı dayanışmayı daha üst seviyeye çıkardı. Çünkü oynanan futbol herkesi gerçekten mutlu ediyor."

KALECİLER AYRI ÇALIŞTI

Çaykur Rizespor bugün Mehmet Cengiz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdürdü. Engin Korukır nezaretinde yapılan antrenmanda futbolcular düz koşunun ardından yarı sahada kondisyon ağırlıklı çalışma yaptı. Kaleciler ise takımdan ayrı olarak çalıştı. Antrenman teknik ve taktik ağırlıklı çalışma ve çift kale maçla tamamlandı.

KAMPA GİRECEKLER

Bu arada yeşil mavililer, yarın Konya’ya gidecek. Trabzon’dan uçakla Ankara’ya oradan da karayolu ile Konya’ya geçerek kampa girecek olan Çaykur Rizespor, hazırlıklarını Selçuk Üniversitesi tesislerinde sürdürecek. Sakatlıkları bulunan Çetin ve Sezer kadrora yer almayacak, hafif sakat olan Serhat ve Onur’un durumu ise maç saatinde belli olacak.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF