Çaykur Rizespor’da ilk 3 hafta sonunda atılan 8 golden 4’ünü Uche Kalu, 2’şer golü ise Ousman Jallow ve Cenk Ahmet Alkılıç attı. Ligin en fazla gol atan takımı olan Çaykur Rizespor’da forvet oyuncuları Göztepe maçı için de iddialı konuştu. Geçen sezon 14 gol atan, 12 de asist yapan Ousman Jallow, bu sezonda başarılı olmak istediğini belirtti. Geçen sezon Bikoko ile iyi bir ikili olduğunu ifade eden Jallow, şunları söyledi.

“Bu yıl da Kalu ile iyi bir ikili olduk. Kısa sürede birbirimize uyum sağladık ve ilk 3 hafta sonunda güzel işler yaptık. Şimdi önümüzde Göztepe maçı var. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Takım olarak çok iyi durumdayız. Göztepe maçını da kazanarak ligde yakaladığımız çıkışı sürdürmek istiyoruz. İnşallah gol atacağım. Ama benim gol atmam değil önemli olan takımın galip gelmesidir.”

ÇIKIŞIMIZI SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ

Uche Kalu ise, gollerinin devamının geleceğini belirterek, hedefinin takımıyla birlikte Süper Lig sevinci yaşamak olduğunu ifade etti. Her geçen gün daha iyiye gittiklerini belirten Cenk de, “Takım olarak çok iyi mücadele ediyoruz. Birbirimizin eksiklerini kapatıyoruz. Bu da maçta etkisini ortaya koyuyor. Tavşanlı maçında ilk yarı oldukça iyi oynadık. Skoru da elde ettik. Her geçen gün daha iyi bir takım olduğumuza inanıyorum. Göztepe maçı ile çıkışımızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

GÖZTEPE MAÇI ZOR GEÇECEK

Çaykur Rizespor’da teknik direktör Engin Korukır ise, Göztepe’nin iyi bir kadroya sahip olduğunu söyledi. Rakiplerinin 3 maçta puan alamamasının önemli olmadığını anlatan, rakibin güçlü ve dirençli olduğunu ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

“Göztepe için bu maç kilit olabilir ama bizim için de çok önemli. Karşımızda sezon başı şampiyonluk parolası ile takım kurmuş bir ekip var. Göztepe eski ve köklü bir kulüp. Taraftar baskısı yüksek. Karşılarında çok iyi ofansif futbol oynayan bir Rizespor olacak. Onlar dirençli olacak ama biz de onlara karşı direnç göstereceğiz. İlk 3 maçımıza göre bu maçın zorluk seviyesi daha üst düzeyde olacak. Hedefimiz 3 puanı almak. Bunun için gücümüz var. Takım her geçen gün daha iyi futbol oynuyor. Alacağımız 3 puan bizim için çok değerli ama kaybetmemekte önemli.”

“İYİ OYNADIĞIMIZ İÇİN KAZANIYORUZ”

Hedefledikleri maç başı 2 puan ortalaması ile oynamaları halinde amaca ulaşacaklarını ifade eden Korukır, “Zaman zaman sıkıntılar yaşayacağız. Bütün maçları kazanacağız dersek bu yanlış ve hayal görmek olur. Önemli olan sezon sonunda maç başı 2 puan ortalamasını yakalamaktır. Elbette biz de hatalar yapacağız. Ama bu hataları en az seviyede tutacağız. Beni en çok mutlu eden takımımın iyi oyunu ve mücadelesidir. Yani iyi oynadığımız için kazanıyoruz, tesadüfen değil. Eğer öyle olsaydı ilerisi için kendimizi kandırmış olurduk. Oynayarak kazandıkları için oyuncularımı kutluyorum” diyerek sözlerini noktaladı.