Haftaya lider olarak giren Çaykur Rizespor, iç sahada aldığı başarılı sonuçları deplasmanda da sürdürdü. Yeşil mavililer, güçlü rakibi Kartal’ı İstanbul’da golcü oyuncusu Uche Kalu'yla 3 puanı aldı. Üst üste 3'üncü galibiyetini alan Çaykur Rizepor’un teknik direktörü Engin Korukır, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Boluspor ve Kartal maçından aldığımız 6 puan, iyi bir takım olduğumuzu gösterdi.

Bulunduğumuz mevkiyi korumak için Kartal maçının sevincini yaşayacağız ama bu hafta sonu sahamızda oynayacağımız Denizlispor maçına da konsantre olmak zorundayız. Ligin zirvesinde yer aldığımız için bundan sonra her rakibimiz bize karşı üst düzeyde motivasyonla oynayacak. Bunun için oyuncularımla birlikte her şeyin hesabını en iyi şekilde yaparak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz."

KENAN:"KAZANMAYI ÖĞRENDİK"

Kartal maçıyla birlikte oynadığı son 5 maçın tamamını kazanan yeşil mavili futbolcular, peş peşe aldıkları galibiyetlerin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. Sakatlığı geçtikten sonra ligde son 2 maçta görev yapan Kenan, şöyle konuştu:

"Ligde deplasmanda alınan galibiyetler çök önemli. Biz de son 2 deplasman maçımızı kazandık. Kendimize güveniyoruz. Bu işi mümkün olduğu kadar erken şekilde bitirip Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Kamuoyuna göre belki iyi futbol oynamıyor olabiliriz ama kazanmayı öğrendik. Kötü oynadığımız maçı da kazanıyoruz. Kazanmak için sahada elimizden geleni yapıyoruz. Geçen hafta Boluspor’u yendiğimiz maçta ben bir asist yaptım. Bu benim için büyük bir moral olmuştu. Kartal maçında aldığımız galibiyet de geçen haftanın üstüne bal şeker oldu. Liderliğimizi sürdürüyoruz. Bizi iyi günler bekliyor."


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF