Karşıyaka maçında sadece galibiyete odaklandıklarını ifade eden Halim Mete, futbolcularının sakatlıklarıyla hesaptalyarında olmayan aksilikler yaşadıklarını söyledi. Son haftalarda maçlarına önemli oyuncularından yoksun çıktıkları için istenen sonuçları alamadıklarını belirten Halim Mete, şöyle konuştu: 

"Mesut, Sezer, Hakan, Kenan ve Çetin gibi önemli oyuncularımız sakatlandı, Kalu gibi önemli bir forvet oyuncumuz cezalı duruma düştü. Dolayısıyla bu eksikliklerle beklenen sonuçları alamadık. Ancak bu eksiklikler, geride kaldı. Bu hafta Karşıyaka maçına tam kadro çıkacağız. Sakat oyuncularımızın düzelmesiyle eski formumuza kavuşacağız."

"KAZANMAKTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK"

Karşıyaka’nın güçlü bir rakip olduğunu da hatırlatan Halim Mete, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karşıyaka, kuruluşunun 100'üncü yılını yaşıyor ve onun verdiği enerji ile iyi maçlar çıkarıyor. Şampiyonluk hedefini birlikte kovaladığımız güçlü rakiplerimizden biri ancak ligde büyük küçük yok. Daha fazla mücadele eden sahadan istediğini alıyor. Rakibimizle birlikte 21 puana sahibiz. Alacağımız galibiyetle hem rakibimize karşı avantaj sağlayacağız, hem de ligde üst sırada yer alacağız. Hedeflerimiz için bu tür maçlarda alınacak sonuçlar çok önemli. Karşıyaka maçını kazanmaktan başka şansımız yok. Futbolcularımızdan iyi oyun ve galibiyet bekliyoruz. Taraftarımızın desteği ile bunu başaracağız."

"6 PUANLIK MAÇ"

Çaykur Rizespor’un orta saha oyuncusu Hakan Bektaşoğlu ise Karşıyaka ile 6 puanlık bir maça oynayacaklarını söyledi. Ligde yeniden zirveye çıkmak için mutlak şekilde 3 puan almayı düşündüklerini ifade eden Hakan, şöyle devam etti:

"Adanaspor yenilgisini, Karşıyaka’yı mağlup ederek telafi etmek istiyoruz. Yeniden zirveye çıkmak ve iddiamızı sürdürmek için Karşıyaka maçını mutlaka kazanmak zorundayız. Geçen hafta sakatlığım nedeniyle oynayamadım. Bu hafta takımdaki yerimi almak istiyorum. Maçın önemi çok büyük. Bu yüzden iki taraf açısından da son derece zorlu geçeceğini bildiğimiz maçı, kazanacağımıza inanıyorum. Ligin başında olduğu gibi bir çıkış yakalayıp seri galibiyetler alıp iddiamızı sürdüreceğiz. İlk yarı için belirlenen puan barajına ulaşacağız. Bunun için de ilk yarıda kalan maçlarımızdan en iyi sonuçları alacağız."

EŞİTLİK VAR

Son 5 yıldır PTT 1’inci Ligi'nde mücadele eden Çaykur Rizespor ve Karşıyaka, ligde 8 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalardan her iki ekibinde 4’er galibiyeti bulunuyor. Hiç beraberliğin yaşanladığı 8 karşılaşmada Çaykur Rizespor, 4 galibiyetinin 3’ünü evinde 1’ini ise deplasmanda kazandı. Karşıyaka'da 3 kez kendi evinde 1 kez de deplasmanda galip geldi. Çaykur Rizespor ve Karşıyaka 8 karşılaşmada birbirlerine 11’er gol attı.


MK(TM/AÖ)  FOTOĞRAF