Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Giray Bulak, ayaklarına gelen Süper Lig'e çıkma şansını kaçırdıklarını, bunda da hakemin başrol oynadığını söyledi. Çok iyi konsantre olmalarına rağmen şok bir golle maça mağlup başladıklarını ifade eden Bulak, şöyle konuştu:

“Maçın hakemi Özgür Yankaya kötü bir yönetim gösterdi. Akhisar’ın kalecisi Oğuz’a 85'nci dakikada gösterdiği sarı karta takıldım. Oğuz, maçın başından itibaren sürekli zamandan çaldı. Hakem bunu ancak 85'nci dakikada gördü. 2. yarıda Jallow’un ceza sahası içinde düşürülmesi penaltıydı, onu da görmezlikten geldi. Bir penaltı verilince 2’ncisi verilmiyor mu?”

BEN HAKEMLERE GÜVENMİYORUM

Hakemlerden kendilerine yardım etmelerini istemediklerini, sadece adil maç yönetmelerini beklediklerini ifade eden Bulak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görmediği pozisyonu bile aleyhimize verdi. Yankaya penaltı pozisyonunda bile sarı kart göstermedi. Eğer gösterseydi, Ahmet Cebe 2’inci sarı karttan kırmızı kart görecekti. Aleyhimize yapılan bu hakem hatalarından artık ürküyorum. Bu yaşadıklarımızla birlikte ben şahsen hakemlere güvenemiyorum. Herkesin gördüğünü hakem görmedi.”

Bulak, artık önlerinde Play-Off maçları olduğunu belirterek, “Şimdi bunu kovalayacağız. Süper Lig'e çıkmak için daha iyi oynamak, daha çok istemek lazım. Ayrıca final maçlarını da kaldırabilmek gerek. Bu da bize Adanaspor maçı için bir deneyim olur ve katkı sağlar” dedi.

STADYUMDAKİ HASAR BELLİ OLDU

Bu arada Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçında çıkan olaylar sonrası Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda hasar tespiti yapıldı. Yapılan ilk tespitlere göre bin 200 koltuğun kırıldığı, çitlerin ve turnikelerin önemli oranda hasar gördüğü belirlendi. Stadyumdaki maddi hasarın boyutunun 15 bin TL’nin üzerinde olduğu belirtildi. Polis de, sahaya girip taşkınlık çıkartan taraftarların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışma başlattı.