Türkiye liglerinde son 10 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, önce Süper Lig, ardından da 1’inci ligde mücadele ettiği 2002-2012 yılları arasında 20 farklı çalıştırıcıyla anlaştı.

ÖNCE FUAT YAMAN

Yeşil mavili takım, Süper Lig'e çıktığı 2002-2003 sezonuna Fuat Yaman ile başladı, Hikmet Karaman ile bitirdi. Rizespor'un tarihinde ilk kez 5 yıl üst üste mücadele ettiği Süper Lig'de 2003-2008 yılları arasında 12 teknik adam görev yaptı. Bu sürede Rıza Çalımbay, Erdoğan Arıca ve Saffet Susiç'de farklı dönemlerde 2 kez kulübü çalıştıran isimler oldu.

1’İNCİ LİGDE 8 TEKNİK ADAM

Çaykur Rizespor, Süper Lig'deki teknik direktör değiştirme alışkanlığını 1’inci ligde de hızla sürdürdü. 2008-2009 sezonundan itibaren 1’inci ligde mücadele eden yeşil mavililerde son olarak göreve getirilen Engin Korukır 8’inci teknik adam oldu.

Başarısızlığın faturasının sürekli antrenörlere kesildiği Rizespor’da, 1.5 yılla en uzun süre görev yapan teknik dirnektör Ümit Kayıhan oldu. Suat Kaya 3, Mehmet Şansal’da 5 maç ile en kısa süre çalışanlar listesinde yer aldı.

FERAH: "BUCASPOR MAÇINA KADAR BULACAĞIZ"

Çaykur Rizespor basın sözcüsü Aykut Ferah ise Engin Korukır ile yolları ayırdıktan sonra antrenör arayışlarına başladıklarını açıklarken şöyle dedi:

"Yönetim kurulumuz bu yönde temaslarını sürdürüyor. Hedefimiz hafta sonu sahamızda oynayacağımız Bucaspor maçına kadar takımın başına bir teknik adam getirmek. Bu arada gelen teknik direktör ilk yarıda kalan iki haftada takımı görme şansı bulacak. Buna göre devre arasında transfer çalışması yapmak imkanı olacak."

BUCA MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bu arada Ankaragücü maçında alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından takıma iki gün izin verildi. Teknik direktör Engin Korukır’ın istifasının ardından takım alt yapı antrenörü Mehmet Ali Karaca nezaretinde Bucaspor maçı hazırlıklarına başladı. Antrenmanda futbolcuların moralsiz olduğu gözlendi. Jallow, Hakan ve Çetin’in sakatlıkları sürerken Ankaragücü maçında dinlendirilen Kalu’nun ise Bucaspor maçında forma giyebileceği açıklandı.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF