SİYAH-BEYAZLI KULÜP, FERRARİ DAVASINI KAYBETTİ


BEŞİKTAŞ, CAS'TAN RESMİ YAZI GELDİKTEN SONRA 30 GÜN İÇERİSİNDE 7.8 MİLYON EURO'YU FERRARİ'YE ÖDEYECEK


BEŞİKTAŞ 2. BAŞKANI ÇEBİ: 'BU KARAR ARTIK NİHAİ KARARDIR. BU BEDELİ FERRARİ'YE ÖDEMEK ZORUNDAYIZ'


Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Beşiktaş'ın eski futbolcusu Matteo Ferrari'nin açtığı davanın sonucunu açıkladı. CAS, Ferrari için Beşiktaş'ın 7.8 milyon Euro ödemesine karar verdi.

 


Beşiktaş'a 2009-10 sezonu öncesi transfer olan Matteo Ferrari, Siyah-beyazlı kulüple 4 yıllık anlaşma imzalamıştı. Ancak Ferrari 2011-12 sezonu öncesi Siyah-beyazlı kulüpten sorunlu şekilde ayrılmış ve Beşiktaş ile alacakları konusunda Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. CAS'ta bir süredir görülen dava sonrası bu akşam saatlerinde İtalyan oyuncuya 7.8 milyon Euro ödemesi kararlaştırıldı. Beşiktaş Kulübü'ne konu ile ilgili resmi yazının gelmesinin ardından Siyah-beyazlı kulüp 30 gün içerisinde bu bedeli Ferrari ve avukatlarına ödeyecek.

 


Konu ile ilgili bilgisine başvurulan Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, mahkemeyi kaybettiklerini doğrularken, şunları söyledi;

'Bu davayı kaybettik. Ferrari'ye 7.8 milyon Euro ödeme yapacağız. CAS'tan resmi yazının gelmesini bekliyoruz. Resmi yazı geldikten 30 gün içerisinde bu ödemeyi yapmak zorundayız. Artık bu kararın başka bir itiraz mercii kalmadı. Bu bedeli Ferrari'ye ödemek zorundayız.


ÖÖ-