Atatürk Havalimanı’na uçağının kalkmasından iki saat önce gelen Carvalhal, bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra bir kafede sandviç yiyip kahve içti. Uçağa binmeden önce taraftarlara teşekkür eden, bazı taraftarların formasını imzalayan ve Türkiye’den üzgün ayrıldığını belirten Carvalhal, şöyle konuştu:

“Türkiye’den bu şekilde ayrıldığım için üzgünüm. Buranın insanlarını yaşam, tarzlarını, kültürünü, tarihini seviyorum. Eylül ayından bu yana biraz Türkçe öğrenmeye çalıştım ama olmadı. Beşiktaş’ın her oynağı maçı kazanmasını isterim. Ama ileride benim çalıştırdığım takıma karşı oynarsa tabiî ki kendi takımının kazanmasını isterim. Bizler sihirbaz değiliz. Tayfur Havutçu da bu sezon biraz geç geldi. Önünde kısa bir süre var. Ama seneye başarılı olacağına inanıyorum. Tekrar Türkiye’ye döneceğim. Bu yıl şampiyon olarak Galatasaray’ı favori görüyorum. Beşiktaş taraftarını çok sevdim. Onlar da beni çok sevdi. Teşekkürler. Allaha ısmarladık.”

''Futbolda şike'' davası kapsamında tutuklanan Tayfur Havutçu'nun yerine sezon başında eski Başkan Yıldırım Demirören tarafından görevlendirilen Carlos Carvalhal, son dönemde takımda yaşanan büyük düşüş sonrası görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Siyah-beyazlı takımla yollarını ayıran Carvalhal, Spor Toto Süper Lig'de 33 maçta takımına 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 yenilgi sonunda 54 puan kazandırmıştı. Beşiktaş, Carvalhal yönetiminde elde ettiği 54 puanla bitime 1 hafta kala Süper Final'e katılma hakkını elde etmişti.