Vicente Calderon Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Carvalhal, "Ben ve futbolcularım Beşiktaş için tarihi bir maç olacağının bilincindeyiz. Rakibimiz büyük bir takım, iki yıl önce bu kupayı kazandı. Atletico Madrid tarih yazmış, biz ise tarih yazmak isteyen bir takımız. Yarınki maçı iyi şekilde geçirip, turu İstanbul'a bırakmak istiyoruz. İstanbul'da kesinlikle 12 kişi oynayacağız. Hedefimiz, Beşiktaş'ı kulübün kuruluşundan bu yana tarihindeki en üst seviyeye çıkarmak. Beşiktaş'ı çalıştırmaktan, bu taraftara sahip olmaktan gururluyum. Futbolcularımızın hepsi bu takımda olmaktan gurur duyuyor ve ben de onların yaptıklarından gurur duyuyorum. Takım ile taraftar arasında değişik bir bağ var" diye konuştu.

Carvalhal, Beşiktaş'ın bu sezon UEFA'da başarılı sonuçlar elde ettiğini vurgulayarak, "Türkiye tarihinde gruplardan lider çıkmayı başaran ilk takım olduk. UEFA Avrupa Ligi kupasını iki yıl önce kazanan Atletico Madrid üzerindeki baskı, Beşiktaş'a nazaran daha fazla olacak. Sporting Lizbon'u çalıştırırken, Atletico Madrid'e karşı oynadığımızda 0-0 ve 2-2'lik skorlarla yenilgi almadan elendik. Umarım bu kez daha şanslı olurum" dedi.

Portekizli teknik adam, kulüp yönetiminde yaşananların takımı nasıl etkilediğiyle ilgili bir soruya ise, "Takım içinde para veya problem konuşulmaz. Sadece motive edecek konuşmalar yapılır. En büyük motivasyonumuz da taraftarımız. Beni en çok üzen konu, Beşiktaş'ın ligde bulunduğu konumdur. Ama bu kadar sakatlığa ve fazla maç oynamamıza rağmen bulunduğumuz yerin yine de iyi olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Carvalhal ayrıca, Atletico Madrid'e karşı ilk maçta gol yemeden gol atmayı hedeflediklerini belirterek, "Topu kalemizden uzak tutmalıyız. Atletico Madrid, bizi şaşırtmayacak bir takım. Onları iyi tanıyoruz. İyi noktaları fazla. Biz ise Atletico'nun az olan zaaflarından yararlanmak istiyoruz. Bir iki sürprizimiz olabilir. Eğer yapabilirsek yarın Simeone'yi şaşırtmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Atletico Madrid formasını 4 yıl giydikten sonra Beşiktaş'a transfer olan Portekizli futbolcu Simao ise, "İki takımın da kazanmak isteyeceği, çok önemli, zor bir maç olacak. Süper önemli bir maçta gol atmak tabii ki beni çok mutlu eder. Bu maçlarda profesyonellik her şeyin üstündedir, umarım gol atarım. Simeone ile daha güçlü bir Atletico var, zor bir maç olacak" dedi.

Atletico Madrid ile kazandıkları UEFA Kupası'na da atıfta bulunan Simao, "Atletico ile ilk yola çıktığımızda kimse bize inanmıyordu, ama maç maç giderek, sonucu herkes gördü" diyerek, Beşiktaş'ın da aynı düşüncelerle hareket ettiğini ve benzer başarıyı arzuladığını kaydetti. 'Sana göre Atletico ile Beşiktaş arasındaki fark ne? sorusunu ise Simao, "Aslında benzerlikler daha fazla. Mücadeleci, kazanmayı isteyen, tarihleri başarılarla dolu iki kulüp" diye yanıtladı.



AD,BKDP (OS/RT)