Çamlıdere Şekerspor'un sezon başında resmi internet sitesinden duyurduğu Yavuz Koç transferi ilginç gelişmelere sahne oldu. Şekerspor'un, Bursaspor ile prensipte anlaştığını duyurduğu Yavuz Koç ile ilgili dün resmi internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Şekerspor yönetim kurulunun, "Bursaspor yönetimine verecek oyuncumuz yok" başlığıyla verdiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Daha önce Bursaspor’la prensipte anlaştığımız oyuncumuz Yavuz Koç için kulübümüze yapılan yanlış ve çirkin transfer teklifi sebebiyle o muhteşem Bursaspor taraftarlarından ve Bursaspor camiasından özür dileyerek bu yönetime oyuncu vermeme kararı aldık. Kendisinin kulüp başkanından bile daha yetkili olduğunu beyan eden ve tüm transferlerinde tek yetkili olduğunu söyleyen Metin Korkmaz ve ona bu yetkiyi veren Bursaspor Yönetimi giriştiği tüm transferlerinde hep problem yaşamıştır. Yaptığımız araştırmada Kolo Toure, Nigel Reo Coken ve Deniz Yılmaz transferlerinde de aynı tekliflerin yapıldığını öğrenince oyuncumuzun geleceği açısından bu transferimizi acilen askıya almak durumunda kaldık. Temiz futbol isteniyorsa temiz transfer teklifleri ile olmalıdır. Biz Çamlıdere Şekerspor olarak renktaşımız ve kardeş takımımız Bursaspor taraftarı ve camiasından özür dileyerek bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık."

BURSASPOR KULÜBÜNDEN CEVAP: TRANSFER GÖRÜŞMESİ YAPILMADI

Şekerspor'un bu açıklamasının ardından dün gece geç saatlerde Bursaspor Kulübü yönetim kurulu resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla iddialara cevap verdi. Transfer çalışmalarını her zaman futbolun etik değerleri çerçevesinde yürüttüklerini belirten yeşil beyazlı yönetim, "Çamlıdere Şekerspor'un futbolcusu olan Yavuz Koç'un transfer edilmesi ile ilgili olarak, teknik heyetimiz tarafından yönetim kurulumuza herhangi bir rapor gelmediği gibi transfer görüşmesi de yapılmamıştır. Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek için çalışan kulübümüzün isminin bu tür haberlerin içinde yer almasına anlam veremediğimizi belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.

ŞEKERSPOR YÖNETİMİ DHA'YA KONUŞTU

Açıklamaların ardından Doğan Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Çamlıdere Şekerspor yönetimi, Bursaspor'un sezon başında Yavuz Koç'u transfer etmek istediğini, danışman Metin Korkmaz'ın aracı olduğu görüşmelerde fiyatta da anlaşıldığını, ancak yeşil beyazlıların Avrupa Kupası maçlarını beklemelerini istedikleri belirtildi. Yavuz Koç'un talipleri olmasına rağmen verilen söz nedeniyle bu tekliflere red cevabı verdiklerini kaydeden Şekerspor yönetimi, transferle ilgili gelişmeyi sorduklarında ise danışman Metin Korkmaz'ın, "Kesinlikle Bursaspor forması giydireceğim. İçiniz rahat olsun. Avrupa maçlarını bekliyoruz" dediğini ileri sürdü.

OYALAMA POLİTİKASI

Bursaspor'un Yavuz Koç transferinde oyalama politikası izlediklerini ifade eden Şekerspor yönetimi, transferde görevlendirilen menajerlerin öncelik olarak kendi arasında pazarlık yaptığını, bu pazarlıkların Bursaspor'un çıkarları doğrultusunda olmadığını, futbolcunun bedelinde indirim yapılmasına rağmen menajerlik fiyatlarının değişmediğini belirtti. Yönetim, Bursaspor'un Toure, Deniz, Yattara gibi transferlerinin de bu nedenle çözüme kavuşmadığını söyledi. Yaşananların ardından Başkan İbrahim Yazıcı'yı telefonla aradıklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını, daha sonra da bu yazılı açıklamayı yaptıklarını sözlerine ekleyen Şekerspor yönetimi, yazılı açıklamada konusu geçen, "Temiz futbol isteniyorsa temiz transfer teklifleri yapılmalı" ifadesinin yaşanan menajer pazarlıkları ve verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle kullanıldığını kaydetti.

FERHAT KİRAZ ALININCA VAZGEÇİLMİŞ

Öte yandan Yavuz Koç'un sezon başı kampı öncesinde Bursaspor'un gündemine geldiği, ancak Boluspor'dan Ferhat Kiraz'ın takıma katılmasıyla bu transferden vazgeçildiği öğrenildi.


EK(İA/Aİ)