Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bu sezon yaşanan sakatlıkların Sivasspor'u sıkıntıya soktuğunu belirterek, "Artık ilk yarının sonuna geliyoruz ve kalan 2 maçı da iyi bitirmek zorundayız. Çünkü ligin 2'inci yarısı çok zor geçecek. Biz her yıl oynadığımız futbolun üstüne koyarak devam ediyoruz. Ligin 2'inci yarısında da yine üstüne koyarak gitmek istiyoruz. Bu 3 tane maçımızı iyi bitirecek güce sahibiz. Ama bu yıl kadro sıkıntısı yaşıyoruz. Eksiklerimizin ve sakatlarımızı olması bizi çok zora sokuyor." dedi.

ZOR MAÇ OLACAK

Bu hafta konuk edecekleri Galatasaray'ı Avrupa'daki başarıları nedeniyle tebrik eden Çalımbay, "Bizim bütün düşüncemiz kendi sahamızdaki, kendi seyircimiz önündeki maçı kazanmak. Galatasaray takımı, çok iyi bir takım. Avrupa'da maç oynamaları büyük bir dezavantaj değil. Bizim maçın başından sonuna kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Taraftarlarımızın bizi destekleyeceklerine de sonuna kadar yürekten inanıyorum. Galatasaray'ın her an oyunun kaderini değiştirebilecek oyuncuları da var. Kim oynamış, kim oynamamış gibi bir şey söylememiz söz konusu değil. Çünkü Galatasaray'ın oynayanı da oynamayanı da hemen hemen eşdeğerdeler. Onun içinde, Braga maçında oynayan bir kaç kişi bizim maçta oynamayabilir. Ama hiç fark etmiyor, oynamayanlar bana göre daha tehlikeli olurlar. Maçın başından sonuna kadar oyundan kopmamamız gerekiyor. 90 dakika mükemmel şekilde mücadele etmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız takdirde maçtan istediğimiz şekilde ayrılacağız." dedi.

Çalımbay, golcü oyuncu Eneramo'nun hafif sakatlığı bulunduğunu ve bugünkü antrenmanda durumuna bakacaklarını belirterek, onun dışında önemli bir eksik bulunmadığını dile getirdi. Bu arada geçen sezon transfer edilen Faty'nin ise takımdan ayrıldığı açıklandı.


GC(EA/AÖ) FOTOĞRAF