Turgut Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunun sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti, federasyonun sorunların çözümü ve sıkıntıların giderilmesine yönelik, tavır, karar ve uygulamalar içinde olacağına, ortamı daha çok geren bir tutum sergilediğini söyledi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), "gece yarısı" kararlarıyla şüpheleri daha da arttırdığını savunan Turgut Topçu, şöyle devam etti:

"9 ayı aşkın bir süredir gündemde olan, Türk futbolunda adeta kaos yaşanmasına sebep olan gelişmeler ile birlikte federasyonun yapmış olduğu son açıklamaların bir tek tarifi olabilir ki, onu da; 'dağ fare doğurmuştur' şeklinde açıklayabiliriz. TFF seçimlerinde bu yönetimi desteklemeyen Bursaspor'un haklılığı ortaya çıkmıştır."

"OYUNA GETİRMEK İSTEYENLER OLABİLİR"

Turgut Topçu, Bursaspor'un 16 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geleceğini hatırlatırken de, "Geçen hafta Trabzonspor camiasının düştüğü durum ortadadır. Bursaspor olarak bizi de oyuna getirmek isteyenler olabilir. Tahriklere kapılmadan kupa finaline odaklanmalı ve kupayı şehrimize getirmek hedefinde olmalıyız" dedi.


EK(İA/AÖ)