Başkan Turgut Topçu, yaptığı açıklamada, "Bu yanlış karardan dolayı gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübün zarar görmesi durumunda Bursaspor yönetiminin alacağı her türlü kararın arkasında ve destekçisi olacağız" dedi. Turgut Topçu, yaptığı açıklamada yeşil beyazlı kulübün PFDK'ye sevk edilmesini normal görmelerinin mümkün olmadığını belirtirken şu görüşleri savundu:

"3 Temmuz’dan bu yana Türk futbolunu büyük ölçüde etkileyecek bir süreçten geçiyoruz. Bursaspor Kulübü, tertemiz şampiyonluk kazanmış, örnek olmuş ve olmaya da devam eden bir takımdır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından, haklarında bir çok iddia ve belge bulunan kulüplerle birlikte, sürecin mağdur tarafı olduğumuz halde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olmamızı sıradan görmemiz kesinlikle mümkün değildir.

Bu süreçte bazı kulüplere dayandırılan suçlar nedeniyle Bursaspor zarar görmüşken, belki de şampiyonluk elimizden alınmışken ve adaletin tecelli etmesini beklerken yaşanan bu gelişmeyi dikkatle takip etmekteyiz. Bursaspor sevdalıları olarak PFDK aşamasından sonra verilecek kararın ardından, eğer adaletin tam olarak gerçekleşmediğine dair en ufak bir şüpheye sahip olursak ve bu gelişmeler doğrultusunda UEFA’dan gelebilecek bir yaptırım nedeniyle kulübümüzün zarar görmesi durumu oluşursa bizlerde gerekli her türlü mücadele de takımımızın yanında olacağız."

Turgut Topçu, açıklamasında kulüp yönetiminin “savunma vermeme" kararına katıldıklarını belirtti.