Bu yıl uygulanan Play Off sitemini eleştiren BURSİAD Başkanı Topçu, “Bu sistem Türkiye koşullarına uygun değil. Önceki yıllarda uygulanan sistem daha adaletliydi" diye konuştu.

Bursasporlu Sanayici ve İşadamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Turgut Topçu, yazılı bir açıklama yaparak geride kalan sezonu değerlendirdi. Geçmişinde şampiyonluk elde eden Bursaspor’un bu sezon da tüm gücüyle şampiyonluk için mücadele ettiğini, gerek Türk futbolunun yaşadığı kaos ortamı ve gerekse diğer bazı nedenlerle şampiyonluk hedefine ulaşamadığını ifade Eden Topçu, "BURSİAD olarak, şampiyon olamasak da elde edilen neticeden dolayı mutluyuz. Elde edilen sonuçtan dolayı başta Kulüp Başkanımız olmak üzere Kulübümüzün yöneticilerine, tüm Bursa’nın gönlünü kazanan Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam’a, sahada ellerinden gelen gayreti gösteren futbolcularımıza ve her koşulda takımı desteklemekten geri kalmayan taraftarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Topçu, Bursaspor’un artık her sezon şampiyonluk adayı olduğunu, şehrin kenetlenmesi durumunda yeni şampiyonlukların elde edilebileceğini vurguladı.

Açıklamasında, bu sezon uygulanan Play Off sistemini de değerlendiren Turgut Topçu, "Play Off sistemi ne yazık ki bize uygun bir sistem değil. ‘Böyle bir sistemden Türk futbolu ne kazandı ?’ sorusuna kimse olumlu cevap veremiyor, çünkü adaletsiz bir sistem" dedi.

TFF’ye gelecek sezon eski sisteme dönülmesi çağrısında bulunan BURSİAD Başkanı Topçu, şunları söyledi:

"Play Off sistemi takımlar, Milli Takım, taraftar, yani Türk futbolu açısından olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir sistem. Süper Final’e katılacak takımlar, hem lig, hem Süper Final, hem Avrupa Kupası maçlarının altından nasıl kalkacak? Kuşkusuz, böyle yoğun bir maç takvimi takımları ve futbolcuları olumsuz etkiler, performanslarını düşürür. Bu sistem Milli Takımımıza da olumsuz yansır. Bu kadar yoğun bir maç takviminden sonra Milli Takım oyuncularının performansı mutlaka düşer. Diğer taraftan, büyük takımlar, nasılsa Süper Final var diye gerçek performanslarını lig döneminde sahaya yansıtmayabilir, bu da futbolumuzun kalitesini düşürebilir. Ayrıca, 34 haftada toplanan puanların yarıya indirilmesi de adalet duygusu açısından düşündürücü. Dolayısıyla şampiyonun lig maçlarına göre belirlenmesi daha uygun."


EK(İA/Aİ)