Bursaspor'un genç ve başarılı stoperi Serdar Aziz, bir dergiye açıklamalarda bulundu. Avrupa liglerinde bugüne kadar Türkiye'de yetişip yurt dışına çıkan futbolcuların çok da başarılı olamadığını belirten Serdar, "Türk oyuncular bize uyum sağlayamıyor" diye düşünmeye başladılar. Arda Turan, Mehmet Topal gibi oyuncuların kalıcı olması bütün Türk futbolcular için çok önemli. Avrupa'da oynamak isterim ama ilk tercih orada yetişmiş futbolcular oluyor" diye konuştu.

"STOPER OLMAYI BEN İSTEDİM"

Stoper olmayı kendisinin istediğini ve altyapıdayken orta saha olarak da denendiğini ifade eden Serdar, "Stoper olmayı ben istemiştim. Hocalarım beni liberoda denedi. Bir süre orta saha ikili arkası oynadım. Sonra tekrar kendi mevkime döndüm. Boyum çok uzun olmadığı için orta sahada denemişlerdi. Boyum uzayınca sorun kalmadı" şeklinde konuştu.

"ÇEKİNİYORDUM"

A takıma ilk çıktığında çekindiğini anlatan Serdar, "A takıma ilk çıktığımda çekiniyordum. Dışarıda görsem birlikte fotoğraf çektirmek istediğim insanla aynı odada kalıyordum. Sahada çekingen değildim. Takımdaki herkese 'Abi' diyordum. A takıma yeni çıkmıştım, maçtan sonra duşa girecektim. Benden yaşça çok büyük bir futbolcu, "Ben dururken sen mi gireceksin?" dedi. Hemen sıramı ona verdim. Büyük futbolcuların ufak işlerini yapan arkadaşlarım da vardı ama ben hiç yapmadım" dedi.

"ALDIĞIM PARA AYAKKABI ALMAYA YETMİYORDU"

Altyapıda oynarken bile futbolcu olacağına inanamadığını ifade eden Serdar şunları söyledi:

"Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için çok sıkıntı yaşadığım oldu. Ama ailem bana çok destek verdi. Bazen malzeme alamıyordum. Kulübe de bir şey söyleyemiyordum. Altyapıda para veriyorlardı ama çok küçük paralar. Ben biraz geç profesyonel oldum. bu yüzden de uzun süre babamdan para almak zorunda kaldım. Altyapıdan aldığım para ayakkabı almaya bile yetmiyordu."

"LİSEYİ ZOR BİTİRDİM"

Futbol oynarken okul hayatında da aksaklıklar olduğunu belirten Serdar, "Okuldaki derslerimin yarısından fazlasına gidemiyordum. Hem okul takımında hem de Bursaspor'da oynadığım için ders saatlerinde ya antrenmanda ya da maçta oluyordum. Liseyi çok zor bitirdim. İngilizcem de iyi değil" diye konuştu.