Oynadığı futbolla taraftarların ve camianın sevgisini kısa sürede kazanan Pinto, yeşil beyazlı forma altında kısa sürede 1'i Türkiye Kupası olmak üzere 7 gole ulaştı. İlk golünü deplasmanda 2-2 beraberlikle biten Gençlerbirliği maçında atan Pinto, performansını her geçen hafta yükseltti. Pinto, Bursaspor'un tarihindeki en yüksek transfer bedeli ödediği Bangura'yı geçerek ilk 11'in değişmez ismi oldu.

İkinci golünü Bursaspor'un kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında atan Pinto, 2-1 biten karşılaşmada galibiyette önemli rol oynadı. Pinto bu maçların ardından Karabükspor, Eskişehirspor ve geçen hafta oynanan Ankaragücü'nda da 2 gol kaydetti.

Ligde 6 gole imza atan Pinto, 5 golü bulunan Bangura ve Ozan İpek'i geride bıraktı. Pinto, son golünü ise salı günü Ankara'da dün Bugsaşspor ile oynanan ve normal süresi 0-0 sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası maçında kaydetti. Pinto, uzatma dakikalarında takımını öne geçiren golü atarak tur atlamada önemli rol oynadı.