Bursaspor TV’ye açıklamalarda bulunan N’Diaye, taraftarların kendisi için açtıkları pankartlarla söyledikleri şarkıların maça daha iyi motive olmasını sağladığını söyledi.

Bursaspor için her maçta elinden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterdiğini belirten Alfred N’Diaye, şöyle devam etti:

"Fransızca bilen bir tercümanımız olduğu için takım arkadaşım Basser ile birlikte çok mutluyuz. Özellikle benim için yapılan tezahüratlar daha fazla motive olmamı sağlıyor. Açılan pankartlar, söylenen şarkılara layık olabilmek için ben olağanüstü çaba ortaya koyuyorum."

"TÜRKİYE’Yİ SICAK ÜLKE BİLİYORDUM"

"Türkiye’ye transfer olurken stadyumlardaki müthiş tezahüratların övgüsünü duymuştum” diyerek söçzyerini sürdüren N’Diaye, daha sonra şöyle konuştu:

"İlk maça çıktığımda yapılan tezahüratlar duyduklarımın doğru olduğunu gösterdi. Stadyumlar için ne umduysam hepsini gördüm. Beni şaşırtan olay ise Türkiye’de kış şartlarının olması ve kar yağması oldu. Ben Türkiye’yi çok sıcak bir ülke olarak bekliyordum. Kışı görünce şaşırdım. Kış aylarından hiç hoşlanmam. Çünkü Nancy kentinde sürekli soğuk hava ve ağır kış şartları vardı."

YAYATURE HAYRANI

Defansif özelliği olan bir futbolcu olduğunu, geriden topu alıp ileriye gitmekten hoşlandığını da açıklayan N'Diaye, şöyle devam etti:

"İlk geldiğimde Ronaldinho’yu izlemekten zevk aldığımı söylemiştim. Futbol stili olarak örnek aldığım isim daha önce Patrick Riera'ydı. Şimdi Yayature benim için dünyanın en iyi orta saha oyuncusu. Milli takım için şu an verilmiş kararım yok. Fransa ümit milli takım oyuncusuyum. Senagal orjinli olduğum için A milli takım için orayı da seçebilirim. Henüz bir karar vermedim.

"BATALLA İLE OYNAMAK ZEVK VERİYOR"

Takım arkadaşı Arjantinli Pablo Batalla'nın gerçekten müthiş bir oyuncu olduğunu vurgulayan N'Diaye, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Top Batalla'nın ayağına geldiğinde ya asist yapar, ya da gol atar, Bizim işimiz topu ona verdikten sonra iyi bir pozisyon almaktır. Takımdaki hedeflerin büyük olması, bizde gerginlik yaratmıyor. Aksine daha iyi oynamak için motive ediyor. Bursa’ya geldiğimde şampiyonluk görüntülerini izledim. Gerçekten inanılmazdı. Ben de bu şampiyonluğu ve coşkuyu yaşamak isterdim. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak heyecan verici. Burada elimizden gelenin çok fazlasını ortaya koymamız gerektiğini biliyorum. İnşallah bunu yaşarız."

BURSA’YA HAYRAN

Bursa’da zamamanın büyük bölümünü kuzenim ve takım arkadaşı Vederson'la birlikte geçirdiğini açıklayan N'Diaye, son olarak şunları söyledi:

"Korupark’a Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ha gidiyoruz. Bursa gerçekten çok güzel bir şehir. Burada olmaktan mutluyum. En çok beğendiğim golüm ise uzaktan sol ayakla Kupss’a atığım goldü. Ligin ikinci yarısında da güzel gollerim devem edecek."


CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF