87'NCİ RANDEVU

Bu yıl 7 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Bursaspor ile Fenerbahçe, yarınki maçla birlikte lig tarihinde 87'nci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında şimdiye dek yapılan 86 maçtan 43’ünü Fenerbahçe, 13’ünü Bursaspor kazanırken 30 maç berabere sonuçlandı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 132 gole, Bursaspor 68 golle karşılık verdi.

SON GOLLERİ ALEX ATTI

Fenerbahçe'nin Bursaspor karşısında ligde ve Türkiye Kupası'ndaki son gollerini sarı lacivertli takımdan ayrılan Alex kaydetti. 2011-12 sezonunun 32'nci haftasında Fenerbahçe'ye konuk olan Bursaspor sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Bu maçtaki tek golü Alex atarken, 4-0'lık farklı skorla sonuçlanan Türkiye Kupası finalinde de sarı lacivertli ekibin son golünü yine tecrübeli futbolcu kaydetmişti.

EN FARKLI SKORLAR

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında tarihinde en farklı skorlu galibiyetini, 2002-03 sezonunda Ankara’da oynanan maçta 7-1’lik skorla aldı. Bursaspor ise lig tarihinde 13 kez yendiği rakibi karşısında şimdiye dek en fazla 2 farklı skorlarla sahadan ayrıldı. Yeşil beyazlılar, 1970-71, 1990-91 ve 2007-08 sezonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı.

SAĞLAM 23'ÜNCÜ KEZ

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam 23'üncü Fenerbahçe, Aykut Kocaman ise 16'ncı Bursaspor karşılaşmasına çıkacak. Ertuğrul Sağlam sarı lacivertli takıma karşı 4 galibiyet elde ederken Fenerbahçe teknik direktdörü Aykut Kocaman, yeşil beyazlı takım önündeki tek yenilgisini Ankaraspor'u çalıştırırken yaşadı. Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktör olduğu takımlar 22 maçta Fenerbahçe'ye karşı 4 galibiyet elde ederken 4 beraberlik aldı, 14 kez de sahadan yenik ayrıldı.

3'Ü BURSASPOR'DA 1'İ KAYSERİSPOR'DA

Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşısındaki galibiyetlerin 3'ünü Bursaspor'da, 1'ini de Kayserispor'da görev yaparken elde etti. Sağlam yönetimindeki Bursaspor en son Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe ile karşılaştı. Karşılaşmadan Fenerbahçe galibiyetle ayrılarak kupayı kaldıran taraf oldu.

HAKEM YUNUS YILDIRIM

Bursaspor'un yarın saat 19.00'da Fenerbahçe ile oynayacağı müsabakayı Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Adil Sinem ve İsmail Şencan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Çağatay Şahanz olacak. Bursaspor karşılaşmaya şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

''Carson, Basser, Serdar, İbrahim, Hakan, Sestak, Belluschi, N'Diaye, Vederson, Batalla, Okan Deniz''


EK(İA/AÖ)