İlhan Uslu, yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programında soruları yanıtladı. Devre arasında kadroya dahil edilen golcü futbolcu Pinto'yu değerlendiren ve takıma alınan futbolcularla ilgili kararı teknik heyetin verdiğini ifade eden İlhan Uslu, şunları söşledi:

"Pinto'yu oldukça iyi buldum. Batalla'yı iyi marke ettikleri için çok fazla top gelmedi ama bileklerine hakim. Golü koklayan bir isim. Pinto uzun zamandan beri izleniyordu. Kararı veren teknik kadro. Teknik kadronun istemediği hiç futbolcu alınmaz ve gündemde tutulmaz."

"KALIN GİYİNMELERİNİ TAVSİYE EDECEĞİM"

Sivasspor maçında açık tribünde bulunan taraftarların ıslanması ile ilgili görüşlerini belirten İlhan Uslu, "Sivasspor maçında sağanak yağış vardı. Maraton tribünü kapısının açılması yönünde talepleri bize geldi. Futbol Federasyonu ve emniyetle yaptığımız görüşmelerde o tribünün çocuk tribünü olduğunu ve açamayacaklarını söylediler. Bir önceki maç da kupa maçı olduğu için kapıları açmıştık. Taraftarlardan kalın giyinmelerini tavsiye edeceğim. Biz de bu konuya üzülüyoruz. Ama elimizden bu konuda birşey gelmiyor" diye konuştu.

"NEREYE İMZA ATTIĞINA BAKMASI LAZIM"

Ankaragücü'nden Turgut Doğan Şahin transferinin gerçekleşmemesinin nedenlerini açıklayan İlhan Uslu, şunları söyledi:

"Turgut'u bize tavsiye eden Ankaragücü kulübü. Biz Bursaspor kulübü olarak oyuncuyla noterde anlaşma sağladık. Bu anlaşma Ankaragücü Kulübü'nden onay alındıktan sonra yapıldı. Ödeme konusunda bir pürüz çıktı. Bu pürüz mesai saatleri içinde giderilemedi. Sürekli muhattabımız değişiyordu. Dost bir kulübümüz, onlara zarar veremeyiz. Daha sonra, imza aşamasına geldik. Turgut da imza atsın istedik. Ankaragücü'nde başkanın yetkileri alınmış. İmza yetkileri yönetime verilmiş ve o sırada gerçekleşmiş. Başkanımız da, teknik heyet de bu transferden pek hayır gelmeyeceğini söylediler. Biz 1 milyon 950 bin TL önerdik. Gaziantep'e ise 1 milyon 250 bin TL'ye imza atmış. Kulüpten yetki olmamasına rağmen oraya kimin imza attığı belli değil. Bursaspor'un bu kaosun altına sokamazdık. Hukuksal sorunlarla karşılaşmamak için Bursaspor bu problemden vazgeçmiştir. 22 yaşındaki bir futbolcunun da nereye imza attığına bakması lazım."


EK (İA/AÖ)