Kulübün dış ilişkilerden sorumlu üyesi ve federasyon temsilcisi İrfan Koç, Doğan Haber Ajansı'na  açıklamalarda bulundu. Sivasspor karşısında centilmence mücadele ederek gruplarındra zirveye yükseldiklerini söyleyen İrfan Koç, futbolda sıkıntılar ve kaosların yaşandığını hatırlattı.

"TAVRIMIZ NETTİR"

İrfan Koç, müsabakaların sonucunu etkilemekten dolayı aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu toplam 16 kulüp için "isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına" karar ilişkin Futbol Federasyonu'nun kararı konusunda da şunları söyledi:

"Biz hiçbir zaman bu işin içinde olmadık. İsmimizin geçmediği halde de disipline sevk edilmemiz kabul edilemez. Tertemiz bir şampiyonluğumuz var. Şikeyle ilgili ismi geçen takımlar belli. Şikeler yapılmasaydı belki de ikinci şampiyonluğumuzu alacaktık. Kabul edilecek tarafı yoktur. Her zaman dik durduk. 58'inci madde konusunda oy kullanmadık, genel kurulu oylamadık. Kendi kendilerine çelişkiye düşüyorlar."

"KURADA ŞANSLI OLAN BİZDİK"

Ziraat Türkiye Kupası'nda 19 bin 209 kişi kapasiteli Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak final maçı için 10 bin 626 adet Bursaspor, 8178 adet de Fenerbahçe taraftarı için yer ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda final maçı için toplantı yaptıklarını ve kura sonucunda bu sayıların oluştuğunu ifade eden İrfan Koç, "İki kulüp de maraton tribününün olduğu bölümü istedi. Böyle olunca da başkan vekili, kura çekimi yaptırdı. Benim çektiğim kurada koltuk kapasitesi fazla olan bölümü çektik. Böyle bir kurayı çektiğim için de ayrıca mutluyum" dedi.