Bursaspor’un devre arasında Konyaspor’dan transfer ettiği Hakan Aslantaş dün akşam yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına konuk olurken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Öncelikle Karabükspor galibiyetini değerlendiren Hakan, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Karşımızda ligde kalma mücadelesi veren iyi bir kadroya sahip rakip vardı. Takım olarak çok iyi oynadık. Kadın ve çocuk taraftarımız da bizi yalnız bırakmayıp, motive ettiler. Net bir skorla kazanarak çıkışımızı sürdürdük" diye konuştu.

"FUTBOLDA ÖZGÜVENİNİ YİTİRMEYECEKSİN"

Yeşil beyazlı formayı ilk kez giydiği Beşiktaş lig maçındaki performansı nedeniyle yapılan eleştirilere o dönem çok üzüldüğünü de belirten Hakan, “Bursa’ya gelirken çok iyi bir karar verdiğimi düşündüm. Çok istediğim takımdı. Bu nedenle alacaklarımı Konya’da bırakarak fedakarlık yaptım. Biran önce başarıyı yakalamak için belki ben de o maçta kendimi göstermek istedim. Futbolda özgüvenini hiç yitirmeyeceksin, hep kendine güveneceksin, mücadele edeceksin" dedi.

"SAVAŞARAK ÇÖZDÜK"

Manisaspor galibiyetiyle çıkışa geçtiklerini anlatan Hakan, "Daha sonraki karşılaşmalarda sahada daha çok birbirimize yardımcı olduk. Konuşarak ve savaşarak bazı şeyleri çözdük diye düşünüyorum. Takım olarak önde basıp, savunmaya döndüğümüz için arzuladığımız sonuçları almaya ve yaptığımız işten zevk almaya başladık" diye konuştu.

"BURSA'DA OYNAMAK ÇOK FARKLI"

Bursa’da oynamanın çok farklı bir duygu olduğunu belirten tecrübeli kanat oyuncusu, “Her maç öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşadıklarımızla heyecanlanıyorsunuz. Çok güzel duygular yaşıyoruz. Bizim takımda çok yetenekli oyuncular var. Mesela Pablomuz gibi. Belki savaşma yönü ön plana çıkmıyor ama takımın beyni durumunda. Ben ise savaşarak ön plana çıkıyorum. Her oyuncunun bir özelliği vardır, benim özelliğim hırslı olmam. Takımdaki arkadaşlık çok iyi. Herkes birbiriyle iyi anlaşıyor" dedi.

"ALTERNATİF OLDUĞUMU BİLİYORDUM"

Bursaspor’a alternatif oyuncu olarak alındığını bildiğini ifade eden Hakan, "Hiç oynamasam bile yine buraya gelmek istiyordum. Çünkü bu takımda oynamak herkese nasip olmaz. Stattaki o atmosferi bir futbolcunun yaşaması lazım. Süper Lig’de sorsanız hangi takımda oynamak istersiniz diye sorsunlar yüzde 99’u hemen gelir. Ben de o şansımı kullandım" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK TAKIMDAN BÜYÜK TAKIMA GİDİLMEZ"

Futbolcunun her zaman hedefinin olması gerektiğini belirten Hakan kendi hedefleriyle ilgili, "Futbolcunun her zaman hedefi olması lazım. Benim hedefim burada başarılı olmak. Kayseri'de de Konya'da da bunu söyledim. Bizim Anadolu kulüplerinin İstanbul'dan farkının olmadığını düşünüyorum. Kulüpler gitgide büyüyor. Ben büyük bir takıma geldiğimi düşünüyorum. O yüzden büyük takımdan büyük takıma gitmeye gerek yok" diye konuştu.

Milli Takım'ı hiç düşünmediğini ifade eden yetenekli futbolcu, "Milli takımı hiç daha düşünmedim. Tabii ki her futbolcu orayı ister. Ancak, benim için en önemlisi Bursaspor'un başarısı" dedi.

"MESLEKLERİNE BAĞLI OLSUNLAR"

Kendisinin Bursaspor'a tutkuyla bağlı olduğunu altyapıdan yetişen gençlerin de mesleklerine bağlı olması gerektiğini ifade eden Hakan, "Aslında gençler mesleğine bağlı olması lazım. Bu da Bursaspor olduğu için ona sarılması lazım. Ben gittiğim her yerde altyapı maçlarını da izliyordum. Orada, bir takım sevdası belki yok. Bir genç oyuncu için bu çok önemli. Bursaspor'da da sokakta herkes yeşil beyaz. Burada başka konu ben hiç konuşmadım. Alışverişte hayatımın her bölümünde Bursaspor var. Ona da mesleğim olduğu için sarılmam lazım" diye konuştu.

"ALMANLAR FARKINA VARDI"

Alman takımlarının Türk futbolcuların farkına vardığını belirten Hakan, " Biz giderken değerimiz yoktu. Ne zaman Nuri ile Mesut çıktı bu defa Alman takımları Türk futbolcular için değer biçti. Orada alt yapıya daha çok önem veriyorlar" şeklinde konuştu.

İMZALI KART YAPTIRDI

Öte yandan, tecrübeli futbolcu kendisinden imzalı forma isteyen sevenleri için de çözüm buldu. Kendisine üzerinde fotoğrafının bulunduğu imzalı kart bastıran Hakan, sevenlerine bu kartı dağıttığını söyledi. Hakan, eski takımlarında da aynı yolu izlediğini belirtti.