Yeşil beyazlı takımın son 3 yıldaki başarısında önemli katkı koyan Pablo Batalla, geçen sezon Bursaspor forması altında adeta zirveye çıktı. 2011-12 sezonunda Bursaspor forması altında 48 maça çıkarken 15 gol, 17 asistlik performans sergiledi. Arjantinli yıldız yeşil beyazlı forma altında 3 yılı geride bırakırken, toplamda 118 maçta forma giydi. Batalla, 7937 dakikada 28 gol atarken, 36 asistlik performans sergiledi. Yıldız oyuncu sergilediği performansla yeşil beyazlı taraftarların gönlünde taht kurdu. Batalla'nın yükselen performansında takıma devre arasında katılan Güney Amerikalı oyuncu Sebastian Pinto ile uyumu da en önemli etkenlerden biri.

Yeşil beyazlı takıma geçtiğimiz sezonun devre arasında katılan golcü oyuncu Sebastin Pinto, kısa sürede takıma ve Batalla'ya uyum sağladı. Takımla adaptasyon sorununu çabuk atlatan Şilili oyuncu, 2011-12 sezonunda 14 gol, 4 asistlik performans sergiledi. Özellikle Batalla ile saha içindeki uyumu gol yollarında istediği toplarla buluşmasına yardımcı oldu. Sergilediği performansla yeşil beyazlı taraftarın sevgilisi olan Pinto, gollerine yeni sezonda da devam ediyor.

'SAĞLAM' İKİLİ

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, geçen sezon saha içinde sergiledikleri futboldan memnun kaldığı Batalla ve Pinto ikilisi yeni sezonda da tecrübeli teknik adamın en güvendiği isimlerin başında geliyor. Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi 3'üncü ön eleme turu rövanş maçında KuPS Kuopio'ya Bursa'da tam 6 gol atarken, Sağlam ilk 11'de yine Batalla ve Pinto ikilisine beraber forma şansı verdi. Batalla 1 gol, 1 asistle oynarken, Sebastian Pinto 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Güney Amerikalılar geceye 3 gol 2 asistlik bir damga vurdu ve Sağlam'ı yanıltmadı.