Hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Pinto, "İlk amacım, takımıma gollerimle yardım etmek. Ayrıca ülkemin milli takımımı da Dünya Kupası'na taşımak istiyorum. Bunlar benim öncelikli hedeflerim. Burada çok mutluyum ve sadece Bursaspor'u düşünüyorum" dedi.

"RAKİBE SAYGILIYIM"

Pinto, yeni sezonda rakip kalecilerinin korkulu rüyası olup olmayacağı yönündeki soruya cevap verirken de şunları söyledi;

"Ben genelde böyle konuşmalar yapmayı sevmiyorum. Rakibin oyuncularına ve kalecilerine her zaman saygı duyarım. Ama iş futbola geldiği zaman sahada performansımı en iyi şekilde göstereceğimi söyleyebilirim. Geçtiğimiz yıldan daha iyi olacağım."

"TAKIM BENİ KABUL ETTİ"

Türkiye'ye kısa sürede alışmasındaki sebepleri de açıklayan Pinto, "Alışmamdaki sebeplerden ilki takımın bana çok iyi davranması ve ilk günden beri beni kabul etmeleri. Tamamen kişiden kişiye değişiyor. Kendini iyi hissediyorsan adaptasyon kısaya iner" diye konuştu.

"BENİ EN ÇOK ZORLAYAN UJFALUSI"

Türkiye futboluna alıştığını belirten tecrübeli oyuncu, kendisini en çok zorlayan savunma oyuncusunu açıklarken de, "Beni en çok zorlayan Galatasaray'ın Çek stoperi Tomas Ujfalusi oldu" dedi. Bir dönem performansında düşüş yaşadığını belirten Pinto, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HER FUTBOLCU ZORLUK YAŞAYABİLİR"

"Her futbolcunun zor dönemleri oluyor. Ben de sakatlıktan yeni çıkmıştım ve devamlı oynama şansı bulamıyordum. Bu da tabii ki performansımı çok etkiledi. Ama son 1.5 senedir çıkışım sürdü. Sakatlığımdan sonra tam oynamaya odaklandım. Bu da performansımı arttırdı."

"TANK LAKABINI TAKTILAR"

Şilide oynarken genç takımldan A takıma ilk çıktığında kendisine 'Tank' lakabı takıldığını belirten Pinto, "Genellikle Şilili futbolcular uzun ve güçlü olmuyorlardı. Bende bu özellikler olduğu için bu lakabı taktılar" diye konuştu.

"OKAN BAŞARILI BİR FUTBOLCU"

Bursaspor'un alt yapısından yetiştirdiği genç Okan Deniz'in performansını da değerlendiren Pinto, "Batalla ve Vederson ile dün bu konuyu konuşuyorduk. Okan başarılı ve genç bir futbolcu. Geleceği olan bir futbolcu. Genç takımdan gelmesi avantaj. Fiziği ve tekniği iyi bir futbolcu" dedi.

"FUTBOLCU OLMASAYDIM İŞADAMI OLURDUM"

"Futbolcu olmasaydın ne iş yapardın?" sorusunu da yanıtlayan Pinto, "Çocukluğumdan beri hep futbolla uğraştım. Bunu hiç düşünmedim açıkçası. Ama futbolcu olmasaydım herhalde iş adamı olurdum" cevabını verdi.