Kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulunan Pinto, fizik olarak eksiği bulunduğunu ve bunu güçlendirmek için çalıştığını ifade etti. Son 15 dakikada fiziği kuvvetli takımların daha ön plana çıktığını vurgulayan yetenekli futbolcu, "İşim sadece gol atmak değil. Asist yaparak da takımıma faydalı olacağımı düşünüyorum" dedi.

"BÜYÜKANNEMLE PAYLAŞIYORUM"

Gol sevincinden bahseden Şilili golcü, "Bu sevinci uzun zamandır yapıyorum. Her futbolcunun kendine özgü bir gol sevinci vardır. Ben de son 1-2 senedir böyle kutluyorum. Eski kulübümdeyken, büyükannemi arayıp o sevinci beraber paylaşıyorduk. Takım arkadaşlarımın isteği üzerine böyle birşey yapmaya karar verdim. O günden beri de kramponumu çıkarıp kulağıma götürüyorum" diye konuştu.

"BASKIYI HİSSEDİYORUM"

Şili ve Türk futbolu arasındaki farklara değinen yetenekli futbolcu, "Türkiye'de yakın markaj ve fiziğe dayalı bir futbol oynanıyor. Burada oynarken, arkamda birinin devamlı baskı yaptığını hissediyorum. Futbol hızlı ve hareketli oynanıyor, Fizik gücü ön planda" şeklinde konuştu.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAMAK"

Bursa şehri ve Bursaspor taraftarları hakkındaki görüşünü belirten Pinto, "Burada olmaktan ve yaşamaktan memnunum. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Çok fanatik bir taraftarımız var. İyi ve kötü zamanda yanımızda oluyor. Benim yapmam gereken ise onları hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmamak" dedi.