Bursaspor'un golcüsü Pinto, ülke basınına açıklamalarda bulundu. Bursaspor hakkında görüşlerini söyleyen Pinto, "Türkiye'de bir isim yapınca insanlar onu tanıyor ve çok seviyor. Daha benim yapacağım ve Bursaspor taraftarına vereceğim çok şey var. Henüz film bitmedi ve ben de filmin en iyi oyuncusu değilim. Ama tüm Bursaspor taraftarı beni sevdikleri ve bağırlarına bastıkları için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"AĞIRBAŞLILIĞIMI KORUYACAĞIM"

Şöhretin başını döndürmesine izin vermeyeceğini ve her zaman ağırbaşlılığını koruyacağını belirten Pinto, "Bir dönem kariyerimde düşüşe geçmiştim ve zaman kaybettiğimi hissettim. O anda kendimi yeniden toparlayıp, tam gazla çalışmaya ve elimden gelen her şeyi yapmaya başladım. Bursaspor'da özgüvenim yerine geldi" dedi. Türkçe'nin çok zor bir dil olduğunu sözlerine ekleyen Pinto henüz düzgün telaffuz edemediğini de sözlerine ekledi.

"KAPASİTEME GÜVENMESEM MİLLİ TAKIM'A GELMEZDİM"

Şili Milli Takım'a çağırılmasıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Pinto, "Suazo, Sanchez, Vargas ve Fernandez ile dişe diş bir mücadelenin içinde olacağımı biliyorum. Dişimle, tırnağımla her şeyimi ortaya koyacağım. Kapasiteme güvenmesem buraya gelmezdim" diyerek ne kadar iddialı olduğunun bir kez daha altını çizdi.

"REKABET HER ZAMAN İYİDİR"

Şili Milli Takımı'nın, 2 Haziran'da oynanacak Bolivya ve 9 Haziran'da oynanacak Venezüella maçları kadrosunda olması kesinlik kazanan Pinto, takımın çok iyi bir seviyede olduğunu söyledi. 6 puan almayı hedeflediklerini ifade eden Pinto, "Eğer istatistiklere bakarsak, milli takım son maçlarda çok iyi sonuçlar alıyor. Umarım bu sefer de aynı şey olur. Takım arkadaşlarımın performansları çok iyi. Bu durum takım içinde tatlı bir rekabet yaratıyor. Tüm oyuncular dünyanın farklı liglerinde boy gösteriyorlar ve şimdi aynı tarafta aynı kayığın içindeyiz. Hepimiz çok iyi durumdayız. Hep birlikte bir takımı oluşturuyoruz, iyi ve uyumlu olmak kazanmamıza yol açar" diye konuştu.

BURSASPOR TELEFON REKLAMI

Milli takımdan aldığı davet ve 20 maçta attığı 14 gol 4 asistle terlettiği Bursaspor formasının yanında, gol attığı zaman kramponuyla telefonla konuşma taklidi yapan Pinto'nun, aynı zamanda kulübün reklam filminde rol alarak Osmanlı topraklarında 'Rock Starı' olduğu ifadeleri kullanılan haberlerde, küçük de olsa bir isim yapıldığı zaman mutlu olunduğunu ve insanların teşekkür ettiğini ifade eden Pinto, kulübün cep telefonu reklamında oynadığını ve bundan çok mutlu olduğunu söyledi.