Bursaspor'un devre arasında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Pinto, Türkiye'ye gelmenin kendisi için büyük sürpriz olduğunu belirterek, "Oynadığım ülke ile Türkiye arasında uzak mesafe vardı ve buradaki futbolu takip edemiyorduk. Taraftarın futbola büyük ilgisi, yıldız oyuncuların burada oynamaları benim için sürpriz oldu. Benden beklenen performansı en kısa sürede sergileyip kendimi göstermek istiyorum" dedi.

Her yeni futbolcunun bazen takıma adaptasyon sürecinin uzadığını ifade eden yetenekli futbolcu, "Ben ilk maçtan beri kendimi vermeye çalıştım. Türk futboluna alışık olmamam bazı sıkıntılar yarattı. Ama şu anda takıma daha çok alışmış durumdayım. İleriki maçlarda daha iyi olacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu. Pinto takımın hedefleriyle ilgili ise şunları söyledi:

"Bir maçı kazandığımız zaman ilk 8'e girme şansını yakalıyoruz. Geçen haftaki galibiyet bizim için önemliydi. Şimdi bu maçı da kazanıp hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemek istiyoruz. Şu anda çok daha iyiyim. Takımla antrenmanlara başladım. Hocamız görev verirse en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım."

HAKAN ASLANTAŞ: HEDEF İÇİN HERŞEYİ YAPACAĞIZ

Bursaspor'un devre arasında kadrosuna kattığı Hakan Aslantaş da pazartesi günü oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına değinerek sözlerine başladı. Hakan, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor güçlü bir takım. Kontraatak oynayan ve forvet gücü iyi olan bir takım. Bizim de seri yakalamamız lazım. Ligin bitmesine 8 maç var. Hedefimize ulaşmak için seri yakalamamız gerekiyor. Bunu çok iyi biliyoruz. Takım olarak hedefe ulaşmak için herşeyi yapacağız. Avrupa'ya gitmek istiyoruz" dedi.

İlk geldiği zaman oyunuyla eleştirildiği hatırlatılan Hakan, "İlk defa böyle bir şey yaşadım. Kayseri, Gençlerbirliği ve Konyaspor'da beni bu kadar eleştiren olmamıştı. Benim için ilk oldu. Buraya gelmeyi çok istedim. İlk haftalar benim için zordu. Takıma geleli 4 gün olmuştu ve maça çıkmıştım. Hata yapmıştım, üzgündüm. İnşallah daha iyi olurum" dedi.

Hakan, bir gazetecinin kendisine yönelttiği "Savunmanın sağında oynuyordun, şu anda da solunda görev yaptın. Senin için zor oluyor mu?" şeklindeki soruya ise, "Pozisyon olarak ikisi de aynı. Sadece ayak değişiyor. Sağ ayağım biraz daha güçlü ama bazen solu da kullanabiliyorum. Sıkıntı olmuyor" diye konuştu.