Küçük yaştan bu yana futbol oynadığını, 11 yaşında FC Kallon'da futbolun temelini öğrendiğini belirten Bangura, zengin bir aile olmadıklarını, annesinin pazarlarda satış yaptığını, babasının da bir şirkette çalışarak geçimini sağladıklarını belirtti. Bir kız kardeşinin olduğunu, erkek kardeşini de geçtiğimiz aylarda amansız bir hastalık nedeniyle kaybettiğini hatırlatan Bangura, "Çocukluk zamanlarımda ülkemizde bir iç savaş vardı. Bu nedenle çocukluğumuzu yaşayamadık. Barış geldikten sonra her şey iyiye gidiyor. 11 yaşında ülkemizin takımı Kallon'un altyapısında futbola başladım. İlk başlarda kalecilik yapıyordum daha sonra forvet mevkiine geçtim. 17 yaşında Kallon'un A takımında forma giydim. İki sezon oynadıktan sonra 2009 yılında Amerika'ya Cleveland City Stars takımına transfer oldum. Bu transferimle profesyonelliğe adım attım. Burada 9 maç oynadıktan sonra Cascade Surge takımına kiralandım. 2010 yılında tekrar Kallon'a geri döndüm. Aynı sezon içinde İsveç'in Köping takımı beni transfer etti. Orada 11 maçta 11 gol atınca 2011 yılında AIK Stockholm takımı beni transfer etti ve burada da 17 maçta 15 gol attım. Bursaspor ile beraber birkaç kulüpten daha teklif vardı. Ben açıkça söylemem gerekirse Bursaspor ve Türkiye hakkında fazla bir bilgiye sahip değildim. Benim transferimi görüşmek için Bursaspor yetkilileri Stockholm'e gelince bana tüm detayları anlattılar. Bende ikna olarak Türkiye'de futbol oynamaya karar verdim" dedi.

"HAYATIM BOYUNCA UNUTMAYACAĞIM"

Sezon başında talihsiz sakatlık ve kardeşinin vefat haberiyle üzüntülü dönemler geçirdiğini hatırlatan Bangura, "Öncelikle geçtiğimiz yarı oynanan Gençlerbirliği maçında kardeşim Mohammed için saygı duruşunda bulunulması ve arkadaşlarımın atılan golleri ona armağan etmesini hayatım boyunca unutamayacağım. Tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kardeşimin vefatına çok üzüldüm. Bu dönemde çok düşündüm. Ama Allah'ın dediği oluyor. Elden bir şey gelmiyor. Toparlandım. Geleceği düşünerek ve oynayarak acımı hafifletmeye çalışacağım" diye konuştu.

"KÜFÜR OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Ligin ilk yarısında oynanan Beşiktaş maçında gördüğü kırmızı kartın kendisi için büyük bir tecrübe olduğunu ifade eden Bangura, "Benim için büyük tecrübe oldu diyebilirim. Söylediğim sözün küfür olduğunu düşünmüyorum. Önce rakip oyuncu bana söyledi o sözü. Kendisine geri iade edince hakemler ve o oyuncunun gayretiyle kırmızı kart gördüm. Türkiye'de böyle bir kelimeyi kullanmamam gerektiğini acı bir tecrübeyle öğrendim. Bundan sonra sahada sadece futbolumla kendimden söz ettireceğim" dedi.

"TAM BİR KOLEJ HAVASINDA"

"Takım bu sezon istediği sonuçları alamadı. Bunu neye bağlıyorsun ?" şeklinde yöneltilen soruyu yanıtlayan golcü futbolcu, "Takım şuan istediğimiz sonuçları alamadı ama futbolda bu tür durumlar olabilir. Bu demek değil ki takımda herkesin morali çökmüş. Bizim takımın havası tam bir kolej havasında. Teknik dDirektörümüzde bize sürekli bu durumu aşabileceğimizi aşılıyor. Ben ligin ikinci yarısında çok daha farklı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok yetenekli futbolculara sahibiz" şeklinde konuştu.

"BİRAZ ZAMANA İHTİYACIM VAR"

Kendi performansını değerlendiren yetenekli futbolcu, "Yeni bir ülkeye geldim. Biraz zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Talihsiz bir sakatlık ve değişik sorunlarla karşılaştım. Tam performansımı gösteremedim. Ligin ikinci yarısında tam performansımı göstereceğimi düşünüyorum. Atacağım gollerle taraftarlarımızı ayağa kaldırmayı çok istiyorum. Bu sezon için 12 golü atarsam kendimi başarılı sayabilirim" diye konuştu.

"BURAK'I BEĞENİYORUM"

Takımdaki en teknik futbolcunun Pablo Martin Batalla olduğunu söyleyen Bangura, Spor Toto Süper Lig'de en beğendiği oyuncunun ise Trabzonsporlu Burak Yılmaz olduğunu ifade etti. Bangura taraftara da mesaj göndererek şunları söyledi:

"Taraftarlarımız bizleri inanılmaz destekliyorlar. Mükemmel bir atmosfer oluşturuyorlar. Bugüne kadar böyle bir seyircinin önünde hiç oynamamıştım. Sahaya çıkınca gerçekten büyüleyici olduklarını düşünüyorum. Bizleri mağlup olduğumuz durumda bile tribünlere çağırarak alkışlıyorlar. Bizlere bu desteklerini sürdürmelerini istiyorum. İkinci yarıda maçlarımızı kazanıp onlarla birlikte tezahüratlar yaparak stadyumdan ayrılacağımıza yürekten inanıyorum."


EK(İA/Aİ)