Futbola mahallede arkadaşları ile oynayarak başladığını o dönemde de hep kaleye geçtiğini belirten Harun, bugüne kadar başka hiçbir mevkii de futbol oynamadığını söyledi. Şu anda Bursaspor'un üçüncü kalecisi konumunda olduğunu ve kalecilikte sabrın çok önemli olduğunu ifade eden genç eldiven, "Sıranın sana gelmesini sabırla bekleyeceksin. Daha öncede söylediğim gibi burada olmak benim için büyük bir şans. Amacım Bursaspor kalesini koruyabilmek. Uzun yıllar bu formaya hizmet etmek istiyorum. Ardından olursa Avrupa'da oynamak isterim" diye konuştu.

TAFFAREL'İ ÖRNEK ALIYORUM

Kendisine Brezilyalı kaleci Taffarel'i örnek aldığını belirten Harun, ligin en iyi kalecisinin ise Galatasaray forması giyen Muslera olduğunu söyledi. Harun, "Galatasaray'da oynayan Muslera şu anda ligin en iyi kalecisi. Real Madridli Casillas, Petr Cech de dünyadaki iyi kaleciler" şeklinde konuştu.

"KALECİLER YALNIZ ADAMLARDIR"

Kalecilerin yalnız adamlar olduğunu ifade eden Harun Tekin, "Maç boyunca mükemmel oynarsınız, yapacağınız bir ufak hatada kalenizde golü görürseniz maç boyunca yaptığınız tüm kurtarışlar anında unutulur. Genelde de forvet kaçırır, kaleci kurtarmaz. Maalesef bu kalecilerin kaderi" dedi. Harun, kalecilik için en önemli ayrıntının özgüven olduğunu belirterek, "Kaleci oynadıkça ve özellikle iyi oynadıkça özgüveni kazanır. Özgüveni eksik olan kaleci her zaman hata yapar" diye konuştu.

"YABANCI HEGOMANYASINI KIRIYORUZ"

Ülkemizde geçmiş dönemde yabancı kalecilerin hegomanyası olduğunu ve bu durumu yavaş yavaş kırdıklarını belirten genç kaleci, "Türk kalecilere daha çok güvenilmesi lazım. Ligde çok iyi kaleciler var. Beşiktaş'ta 1988 doğumlu Cenk oynuyor. Trabzonspor'da Tolga ve Onur çok kaliteli kaleciler" dedi.