Arjantinli yıldızı Pablo Batalla, yeşil beyazlı ekibin 27 haftalık periyodunda en çok gol atan futbolcusu oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 27 haftası geride kalırken, Bursaspor hanesine 32 gol yazdırdı. Yeşil beyazlı ekipte en golcü futbolcu 6 golle Pablo Batalla oldu. Yeşil beyazlı ekibin orta sahada hücuma dönük oynayan 1.70'lik yeteneği Batalla takımının kritik maçlarında attığı gollerle hayat verirken, bu sezon performansı üst seviyede olan futbolcular arasında yer aldı.

500 BİN DOLARA GELDİ

Takımdaki golcü futbolcuları sollayan Batalla'nın transfer sürecini dün akşam kulübün resmi televizyonuna anlatan Başkan İbrahim Yazıcı, yetenekli futbolcuyu 500 bin dolara aldığını ve tuttuğunu ifade ederek, "Kısa görüntülerde enteresan bir oyuncu olduğunu fark ettim. Arjantin'de yaşayan bir arkadaşıma da onu sordum. Sözleşmesini yeni uzattığını öğrendim. Sonra aynı arkadaşım bir avukat aracılığıyla Batalla'nın sözleşmesindeki açık bir noktayı yakaladıklarını söyledi. Araştırdık ve anlaştık. Hocalar istemedikleri, görmedikleri futbolcuyu almak istemiyor. Bunu hocaya anlatmak lazımdı. Hataysa bir hata da ben yapayım dedim. Sonuçta tuttu" dedi.

BANGURA VE OZAN 5 GOL

Bursaspor'un sezon başında transfer ettiği ve futboluyla eleştirilen Bangura ise yeşil beyazlı takımda 5 kez gol sevinci yaşadı. Gollerinin 4'ünü ilk yarıda atan Bangura, ikinci yarıdaki 9 maçta ise 1 gol atabildi. Bangura, ikinci yarıdaki tek golünü Bursaspor'un deplasmanda 3-1 kazandığı Manisaspor maçında kaydetti. Yeşil beyazlı takımın başarılı sol kanat oyuncusu, her transfer döneminde adı sık sık anılan Ozan İpek de takımına asistleri dışında 5 golle katkıda bulundu. Gollerinin tamamını ilk yarıda atan Ozan, takımına ikinci yarıda henüz gol desteği sağlayamadı.

TURGAY 2'DE KALDI

Forvet oyuncusu Turgay ise bu sezon kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Ligin başında 2 gole imza atan Turgay, bu maçların ardından forma giymesine rağmen gol bulamadı. Savunmanın solunda görev alan Vederson, 2 kez rakip fileleri havalandırırken Stepanov ve Serdar Aziz de aynı sayıda golle takımlarına destek oldu. Bursaspor'un devre arasında transfer ettiği Şilili Pinto ile sezon başında transfer edilen orta saha oyuncusu N'Diaye'nin de yeşil beyazlı forma altında 2'şer golü bulunuyor. Bursaspor'un sezon başında kadrosuna kattığı Tagoe ile savunmanın sağında yer alan Basser'in ise 1'er golü bulunuyor. Bursaspor'un hanesinde yer alan 1 gol ise, yeşil beyazlı takımın deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile oynadığı ve 3-1 kazandığı maçta rakip takımın futbolcusu Jozeph Boum'dan geldi.


EK(İA/Aİ)