Spor Toto Süper Lig'in 33'üncü haftasında deplasmanda kümede kalma mücadelesi veren Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Bursaspor, rakibini 3-1 yenerek sıralamada 49 puanla 5'inciliğe yükseldi.

Yeşil beyazlı ekibin başarılı orta saha oyuncusu Adem Koçak, zorlu bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Kazanmamız gereken bir maçtı. 9'uncu sıraya gerilemiştik. Bu bilinçle sahaya çıktık. Sezonun başından beri iyi bir takım olduğumuzu söylüyoruz, bunu gösterdik. İyi oynadık, güzel goller attık. Rakibe gelince, onlar da küme düşmemeye oynuyor. Gol atmak onları maça bağlayacaktı ve maçın son 5 dakikası bizim için zor geçti. Can havliyle saldırdılar. Oyun disiplininden kopunca bu tarz oyunlar zor oluyor. Bangura'nın golüyle rahatladık. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Gaziantepspor maçını da kazanmak istiyoruz. En iyi şekilde Süper Final'e katılmak istiyoruz" diye konuştu.

"3 PUAN ALARAK RİSKİ ENGELLEDİK"

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın maça çıkmadan önce takımı toplayarak bir konuşma yaptığını ifade eden Adem şunları söyledi:

"Hocamız bu maçta tüm sezonun emeği olduğunu, bu emeğin 90 dakikaya sıkıştığını söyledi. Bu bilinçle sahaya çıktık. Tüm sezon iyi başlayıp kötü devam ettirdiğimiz sonra tekrar toparlandığımız ligde hedefe ulaştığımız maç oldu. Haftaya hiçbirşey garanti değildi. Bunu haftaya bırakmamazı gerekiyor. Ligde herkes kendi derdinde. Antalyaspor düşmeme mücadelesi veriyor. Ama biz de Süper Final'e katılma mücadelesi veriyoruz. Kazanmasaydık herşey haftaya kalacaktı. 3 puan alarak bu riskin önüne geçtik. Bu anlamda hocamız bizi iyi motive etti. Takım da istenen mücadeleyi gösterdi" dedi.