DHA'YA AÇIKLAMA YAPTI

Muhittin İpek, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) 3 yıl önce Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarına hazırlanan Bursa Atatürk Stadı'nın zemininin maçlardaki yoğunluğa karşın bozulmadığını söyledi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Futbol Federasyonu'ndan teklif alan Muhittin İpek, gerektiğinde 24 saat çalışarak bakım yaptıklarını vurguladı. Atatürk Stadı’nın yanı sıra Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’ndeki 2 sahanın da bakımı yapan Muhittin İpek, Süper Lig takımlarının maçlarını oynadıkları statların zeminleri konusunda bilgi verdi.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ ZEMİNİNE SAHİBİZ"

İyi bir ekip, istenilen malzeme ve ilaçların zamanında tedarik edilmesinin Atatürk Stadı’nın zeminin güzelliğini koruduğunu vurgulayan Muhittin İpek, bakım sırasında zamanlamanın çok önemli olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Atatürk Stadı’nın zemininde bu yıl Uludağ Üniversitesi’nin diploma töreni yapıldı. Yaklaşık 20 bin kişi çimlerin üzerine çıktı. Ardından Türkçe Olimpiyatları yapıldı. Binlerce kişi, çimlerde dolaştı, sahne kuruldu. Hiç sorun çıkmadı. Türkiye’nin en iyi zeminine sahip kulübüz.”

"125 KİLO YAĞMURA RAĞMEN MAÇ OYNANDI"

Geçen yıl önce Bursa'da oynanan Beşiktaş maçından önçce metrekareye 125 kilogram yağışa rağmen maçın oynandığını hatırlatan Muhittin İpek, şunları söyledi:

"Hakemler stada girerken, (Burada bugün maç oynanmaz), dediler. Ancak sahaya çıktıklarında zeminde 1 gram su bulamadılar. Çünke zeminin drenajı da uzman kişiler tarafından yapılmıştı. Diğer sahalarda bakım zamanlamaları doğru değil. Bence kulüplerin zeminleriyle ilgili sorunları çözmek için yurt dışına yönelmeleri de son derece yanlış."

"ÇİMLER TÜRKİYE ŞARTLARINA GÖRE YETİŞTİRİLİYOR"

Türkiye'de en iyi teknik ekip ve malzemenin mevcut olduğunu söyleyen Muhittin İpek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her şeyden önemlisi buradaki çimler, kendi ülke şartlarımıza göre yetişiyor. Bakın bugüne kadar Galatasaray yeni yapılan stadın zeminini tam 3 kez değiştirdi. Fenerbahçe de zeminde bir hayli oynamalar yaptı. İzmir’den Bursa’ya gelirken zemin 325 bin euroya malolmuştu. Herkes rakamı çok bulmuştu. Bakın Galatasaray'a zemin 1 milyon euronun üzerinde mal oldu. Fenerbahçe’nin de ondan daha fazla olabilir."

"İNCELEME YAPMAM İSTENDİ"

2013’de yapılacak Ümitler Dünya Futbol Şampiyonası için İstanbul’da çim zeminlerle ilgili toplantıya katıldığını belirten Muhittin İpek, bu konuda şöyle dedi:

"Nelerin yapılması gerektiğini tek tek anlattım. Bakım zamanlamalarının yanlışlığını anlattım. Daha sonra Futbol Federasyonu, Süper Lig’deki 18 kulübün stat zeminlerini inceleme yapmamı istedi. Ben Bursaspor Kulübünün çalışanıyım. Kulübüm izin verirse seve seve gidip yardımcı olurum. Bilgi paylaşımında bulunurum. Görev verilirse ekibimle birlikte Bursa Timsah Arena’nın zeminin drenajı ve çimlendirmesini de yapmak istiyorum."


CE(FK/AÖ) FOTOĞRAF