Kötü günleri geride bırakan Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında kendi sahasında Ankaragücü'nü konuk etti. Yeşil beyazlı ekip takımın formda ismi Pinto'nun attığı 2 golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Alt sıralardan yukarıya çıkış yapan yeşil beyazlı ekip, aldığı galibiyetlerle 5'inci sıraya oturdu.

PİNTO 6'LADI

Son 7 maçında 5 galibiyet 2 de beraberlik alan Bursaspor'un en gözde ismi ise attığı gollerle Pinto oldu. Sezonun ikinci yarısında Şili'nin O'Higgins takımından transfer edilen Sebastian Pinto ligdeki gol sayısını 6'ya çıkarırken, Bursaspor'a 3 puan kazandıran isim olarak da ön plana çıktı. Yetenekli forvet, Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Karabükspor, Eskişehirspor ve Ankaragücü (2) maçlarında gol kaydetti.

İKİNCİ YARIDA 25 GOL

Bursaspor, ikinci yarı büyük bir yükseliş gösterdi. Ligin ilk devresinde gol sıkıntısı çeken yeşil beyazlılar, devre arasında yaptığı Pinto takviyesi ve Batalla'nın performansının artmasıyla bu sıkıntıyı gidermiş oldu. Bursaspor, 14 haftalık ikinci periyotta 8 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyet elde ederken, 25 gol attı kalesinde 17 gol gördü. Yeşil beyazlı ekip ilk yarının 14 haftalık periyodunda ise 16 gol atabilmişti.


EK(İA/Aİ)