UEFA'YA YENİ LİSTE BİLDİRİLDİ Mİ

Federasyon, liglerin bitmesinin ardından UEFA’ya Avrupa Kupaları’na katılacak takımların listesini gönderdi. Listede Bursaspor’un yanı sıra Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da yer aldı. Ancak önceki gün UEFA’nın Bursaspor ve Beşiktaş’ı 1 yıl süreyle Avrupa Kupaları’ndan men etmesi üzerine gözler, tekrar Futbol Federasyonu’na çevrildi. Federasyon, dünkü toplantısında kritik kararlar aldı. Bu kararlarla ilgili resmi açıklama yapılmadı, bugün gazetelerin bazılarında federasyonun UEFA’ya gönderdiği listede değişiklik yapmadığı, Bursaspor ile Beşiktaş’ın ismini verdiği, bazılarında da UEFA'ya bu iki takım yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Eskişehirspor'un isimlerinin bildirildiği öne sürüldü.

ÖZTÜRK DHA'YA AÇIKLADI

Konuya açıklık getiren Bursaspor Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulundu. UEFA'ya İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor'un isimlerinin bildirildiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Futbol Federasyonu, CAS sürecini bekliyor. Yeni bir listenin gönderilmesi söz konusu değil. Avrupa Kupaları'na katılacak kulüpler, zaten 21 Mayıs tarihinde bildirilmişti. Sadece bu tarihte bildirilen kulüplerin belgeleri gönderildi. Yenilik doğuran bir karar ve listelerde bir değişiklik yok."


EK(İA/AÖ)