29 GOL ATTILAR

Bursaspor'un Arjantinli futbolcusu Batalla ve Şilili golcüsü Pinto, bu sezon yeşil beyazlı ekibe önemli katkılar sağladı. İki yıldız, Süper Lig, Süper Final Avrupa Grubu ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarında toplam 29 gol kaydetti.

PİNTO TAKIMA HAYAT VERDİ

Takıma devre arası dahil olan Şilili Sebastian Pinto, yeşil beyazlı ekiple oynadığı 19 maçta 14 gol attı. Süper Lig'de bu sezon 13 maçta forma giyen yetenekli futbolcu 7 gol atıp 3 de asist yaptı. Pinto, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 maçta 5 gol kaydetti. Şilili forvet oyuncusu, Süper Final Avrupa Grubu'nda ise çıktığı 3 maçta 2 gol atıp 1 de asist yapma başarısını göbterdi.

SÜPER BÜCÜR BATALLA

Bursaspor'un 1.70 boyundaki Arjantinli yıldızı Pablo Batalla da performansıyla parmak ısırttı. Bu sezon 43 maçta forma giyen Batalla, 15 gol atarken, 17 golün de asistini yaptı. Yetenekli futbolcu, Süper Lig'de oynadığı 34 maçta 9 gol atarken 10 golün de asistini yaptı. Batalla, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçta 2 gol kaydetti ve 4 gol attırdı. Arjantinli yıldız Süper Final Avrupa Grubu'nda da oynadığı 6 maçta 4 gol attı. Batalla bu sezon oynadığı Avrupa Ligi maçlarında da 2 golün asistini yaptı.

110 MAÇA ÇIKTI

Geldiği günden bu yana 110 maça çıkan Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla, İstanbul Belediye karşılaşmasına ilk kez kaptanlık pazubandıyla çıktı. Batalla, kaptan olarak çıktığı ilk maçında 2 gol 1 asistlik performansıyla taraftarlarına bir görsel şölen yaşattı. Bursaspor'un efsane isimlerinden Nejat Biyediç'in 125 maçla sahip olduğu "En fazla forma giyen yabancı oyuncu" rekoruna göz diken Pablo 16 maçta daha yeşil beyazlı formayı giydiği takdirde bu ünvanın da sahibi olacak.

TURGAY 10 GOLE ULAŞTI

Bursaspor'un yetenekli isimlerinden Turgay Bahadır da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a attığı son golle 10'uncu golünü kaydetmiş oldu. Golcü futbolcu bu yıl Süper Lig, Süper Final Avrupa Grubu ve Türkiye Kupası'nda oynadığı 37 maçta 10 gol attı. Turgay 3 golün de asistini yapan isim oldu.