Sağlam, "Biliyorsunuz sezona özellikle şampiyon kadroda büyük bir değişikliğe giderek başladık. Aslında iyi de bir başlangıç yaptık. Daha sonra çeşitli olumsuzluklarla beraber, maalesef ilk devreyi istediğimiz yerde bitiremedik. Sonrasında, özellikle Gaziantepspor maçıyla başlayan, daha sonra Kayserispor deplasmanında alınan galibiyetle devam eden bir çıkışımız oldu. Hakan ve Pinto'nun takıma katılımıyla her hafta üzerine birşeyler koyduk, meyvelerini almaya taraftarımızın da beklentilerini karşılamaya başladık. 'Küme düşecekler mi?' döneminden sıyrılıp, Süper Final Avrupa grubuna katılma şansını yakaladık. Bu değişimle beraber beklediğimiz şuydu; daha gençleşmiş, dinamik bir takım oluşturabilmek. Bunda başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Önümüzdeki seneyle alakalı belli bir omurgası oturmuş, bir kaç takviyeyle bugünkünden çok daha kuvvetli Bursaspor'u önümüzdeki sene izlettirmeye çalışacağız" dedi.

"ŞANSSIZLIK YAŞADIK"

Bu sezon şanssızlıklar yaşadıklarını ifade eden başarılı teknik adam, "Çok büyük şanssızlıklar yaşadık. Maalesef bir takımın, belki 2-3 sezonda başına gelebilecek futbol şanssızlıklarını biz bir devre boyunca yaşadık. Daha erken üst sıralara tırmanma şansını böylelikle kaçırmış olduk. Bireysel hatalar ön plana çıktı. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen şu anda Süper Final'e adımızı yazdırmış olmak iyi bir netice" diye konuştu.

"STADI DOLDURSUNLAR"

Gaziantepspor maçı için taraftarlara seslenen Sağlam, "Bu hafta sonu taraftarlarımızdan Atatürk Stadı'nı doldurmalarını istiyorum. Hem Süper Final'e katılmayı kutlayalım, hem de burada alacağımız puanlar bize avantaj sağlayacak. Taraftarlarımızın da maça bu şekilde bakmasını ve coşkulu bir atmosfer oluşturmalarını istiyorum. Rakibimizin de Süper Final'e çıkma şansı var. Çok güzel bir karşılaşma olacak. Gaziantepspor ile başlayan çıkışın, yine bu maçla sonlanmasını istiyorum. Güzel bir karşılaşma oynayıp, iyi mücadele edip, güzel bir galibiyetle ligin ilk bölümünü sonlandırmak isteyeceğiz. Perşembe günü oynayacağımız kupa maçı için de moral olacaktır" şeklinde konuştu.

OZAN GAZİANTEPSPOR MAÇINDA YOK

Takımın son durumu hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, "Ozan'ın sakatlığı devam ediyor. Cezalımızın olmaması bizim adımıza güzel bir olay. İstediğimiz kadroyla, karşılaşmayı çıkmayı umut ediyoruz. Güzel bir maç olmasını diliyorum. Ama burada hem oyuncularımızın aldıkları sorumluluk duygusunun karşılaşmaya yansıyacağını, hem de taraftarların stadı dolduracaklarına inanıyorum" dedi.

"LEHLERİNE KULLANABİLİRLER"

Bir gazetecinin, "Gaziantepspor'da sıkıntılar yaşanıyor, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna başarılı teknik adam, "Bu gibi durumlar zaman zaman takımlara olumsuz yansısa da bazen çok güçlü insanlardan kurulu takımlar bu gibi durumları kendi lehlerine kullanabiliyorlar. Belki Gaziantepspor açısından bir avantaj olabilir. İçeride yaşanan sıkıntıları unutturma adına saha içinde güzel sonuç almayı düşünebilirler. Süper Final'e çıkma şansları devam ettikleri için sahaya yansıyacağını düşünmüyorum" yanıtını verdi.

"PİNTO ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

Pinto ve Hakan Aslantaş'ın durumlarını değerlendiren Sağlam, "Pinto önemli bir oyuncu. Herşeylden önce çok karakterli ve üst düzey profesyonel. Ben Pinto ile beraber Hakan'ı da değerlendireyim. Bizim yükseliş dönemimizde, takımımıza gerçek anlamda hem kişilikleriyle, hem de saha içindeki performanslarıyla katkı sağladılar. Devre arasında bir takıma gelip adapte olmak zordur. Hakan yurtiçinde yaşayan bir insan ama Pinto için kolay değildi. Gerek onun özverisi, gerekse takımdaki arkadaşlarının içine almasıyla o sıkıntılı dönemi erken atlattı. İkisi de daha iyisini yapabilirler. Daha fazla çalışarak daha fazla katkı sağlayacaklardır" diye konuştu.

"EKONOMİK OLARAK YÜKSELMEMİZ GEREKİYOR"

Başkan İbrahim Yazıcı'nın, "Hedefimiz ilk 4'tü ama başarılı saymıyoruz" sözlerini değerlendiren Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazen söylenenleri nasıl değerlendirdiğinizle alakalı bir durum bu. Başkanımız dün de bir açıklama yaptı bununla ilgili. Biz ilk devredeki şanssızlıklarını yaşamasaydık bugün ilk 4'ün içinde rahatlıkla olabilirdik. Başkanımız bunu söyledi. Türkiye'de son iki senede bir şampiyonluk ve üçüncülük elde ettik. Yukarımızda bulunan 4 takımla mücadele etmek kolay bir iş değil. Ekonomik anlamda onlarla yarış içine girmemiz kolay bir iş değil. Dengeyi sağlamak için son iki senede futbol adına performansı arttıran farklı değerleri ortaya koyduk. Ama bazen yapamıyorsunuz, her zaman olmuyor. Bence olayları biraz daha gerçekçi değerlendirmek lazım. 4 takımla bundan sonraki senelerde başa baş mücadele edeceksek ekonomik anlamda da yükselmemiz gerekiyor."

PİNTO: "ÇOK MUTLUYUM"

Bursaspor'un golcü futbolcusu Pinto, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Pinto bu başarıyı bekliyor muydu?" sorusuna yetenekli futbolcu, "Yeni bir futbolcu geldiği zaman kendisini göstermeye çalışır. Bursaspor'un hedefi vardı. Ben bunu başardığımız için mutluyum. Adaptasyonu kısa sürede atlattığım için de çok mutluyum" cevabını verdi.

HAKAN ASLANTAŞ: "ÇALIŞINCA OLUYOR"

Pinto'nun ardından söz alan Hakan ise şunları söyledi:

"Şu anda takımın havası üst seviyede. Küçük hedefimize ulaştık ama büyük hedefimiz Avrupa'da oynamak. Gazinatepspor son haftaların flaş takım. Onların durumu ise bizi ilgilendirmez. Biz kazanmak için sahaya çıkacağız. Son maç bizim için çok daha önemli. Evimizdeki ilk yarının son maçı olduğu için elimizden gelen herşeyi yapacağız. İki mevkide oynamak beni mutlu ediyor. En mutlu eden Bursaspor'da oynamak. Burada oynamayı çok istiyordum ve hedefime ulaştım. Her futbolcunun kötü dönemleri oluyor ama kendine ve takıma inanmak lazım. Çalışınca da bazı şeyler oluyor."

Konuşmaların ardından futbolcular oyun konsolu play stationda maç yaparken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da imza dağıtıp fotoğraf çektirdi.