Yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programına telefonla katılan Sağlam, Mayıs ayındaki genel kurul nedeniyle yeni sezon için planlama yapamadıklarını belirterek, “Gelecek sezonla ilgili plan yapamamanın sıkıntısı yaşıyoruz. Yeni dönemle ilgili bir adım atamadık. Sezon sonunda kongre var. Olaylar nasıl gelişecek, biz de bilmiyoruz. Önümüzdeki sezonla ilgili çalışma yapılması lazım. Ama olmuyor. Kongre belirsizliği nedeniyle duruyoruz” dedi.

"İNŞALLAH YAZICI’YLA DEVAM EDERİZ"

Bu durumun gelecek açısından olumlu olmadığını anlatan genç teknik adam, “O yüzden öncelikle kongre ile alakalı konular netleşsin. Bursa’da mutluyum, burada çalışmaktan dolayı gururluyum. Bu açıdan İbrahim Yazıcı ile fikirlerimiz oldukça net. İbrahim Yazıcı’nın Bursaspor’da olması bizim için önemli. Bursa’da bize önemli bir sevgi var. Saygı gösteriyorlar. Benden önce başkanın bazı şeyleri çok net bir şekilde ortaya koyması lazım. Yakın zamanda bunu yapacağını düşünüyorum. Başkan ortaya koysun, oturur konuşuruz. 3,5 yıldır güzel bir şekilde çalışıyoruz. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah İbrahim Yazıcı ile birlikte uzun yıllar beraber devam ederiz” diye konuştu.

"KİMSE BAŞARISIZ DİYEMEZ"

Bu sezon yaptıkları transferlerin eleştirilmesini de haksız bulduğunu yineleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

"Beni birçok insan eleştirdi. Ben beni eleştiren insanlarla alakalı bir şey konuşmadım. Diyaloğa girmedim. İnandığım doğruları savundum. Bu yoldan dönmem. Transferle alakalı eleştiriler aldık. Maalesef şanssızlığımız en fazla para verdiğimiz oyuncudan faydalanamadık. Carson’a, Basser’e, N’Diaye’ye, Sestak’a, Adem’e, Musa’ya, Hakan’a, Pinto’ya kim kötü diyebilir. 8 tane saydım. 2 tane olumsuz var. Bangura için ne olumlu ne de olumsuz konuşurum. 10 tane transferde 8'inde olumluyuz. Böyle bir ortalama tutturana kimse başarısız diyemez"

"DOĞRU BİLDİĞİMDEN ŞAŞMAM"

"İnsanlar olumlu şeyleri unutuyorlar, Tagoe’ye takılıyorlar. Bangura’yı 8 maç oynattık 5 gol attı. Bir tek Tagoe’ye takılıp bize başarısız demek büyük bir yanlıştır. Değişim yaşarken bu kadar sıkıntı yaşanır. Bunlar 8 -10 milyon Euroluk oyuncu olsa tamam ama lütfen herkes bir düşünsün. Bir de diğer takımlara bakın. Harcadığımız parayla isabet oranına bakarsanız kimse bize transferde başarısızsın diyemez. Yanlış kadro, yanlış değişiklik, bunları anlarım. Herkes bir şeyler söyleyebilir. Saygı gösteririm. Ama haksızlık varsa sonuna kadar kendimi savunurum. Doğru bildiğimden şaşmam."

"ŞANSIMIZI SONUNA KADAR ZORLARIZ"

Ertuğrul Sağlam bundan sonraki hedefleriyle ilgili olarak da, “Ankaragücü maçında sürpriz yaşamak istemiyoruz. Sonra Fenerbahçe ve Antalya ile deplasmanda oynayacağız. Bu iki maçtan puanlar çıkarmamız gerekiyor. İlk 8 hedefine hemen ulaşmak için başarmalıyız. Ligde farklı sonuçlar olabiliyor. Matematiksel olarak önümüze ne hedef çıkıyorsa onu kovalayacağız. İlk 4’ün içine kendimizi sokarsak ilk 3 içine de girebiliriz. Direkt UEFA’ya katılma şansı olur. Varsa şansımız zorlarız" dedi.

"3.LİG TAKIMLARI BİLE POZİSYONA GİRERDİ"

Ertuğrul Sağlam, özellikle ligin ilk yarısında ortaya koydukları mücadelenin kendisini de çok şaşırttığını söyledi. O maçlarda pozisyona bile giremediklerini ifade eden genç teknik adam “Öyle maçlar oynadık ki, 90 dakika pozisyona giremedik. Şut atmadığımız maçlar oldu. 3.Lig takımını bile getirseler pozisyon bulurdu. Sıkıntı yaşadık. O süreci Gaziantep maçıyla sona erdirdik. Sonra ciddi bir çıkış yakaladık. İyi takımlar bu düşüşü yaşar. Bir çok maça bazen 8 yeni oyuncuyla çıktık. Bu değişimin sıkıntılarıydı. Değişimler sancısız olmuyor. İkinci yarının başından itibaren çıkış yakaladık. Yeni bir hedef içerisine soktuk Bursaspor’u. Kalan 4 haftayı da iyi bir şekilde geçirerek hedefe varmak istiyoruz. Türkiye Kupası da bizim için çok önemli. İki kulvar da devam edeceğiz" diye konuştu.


EK(İA/Aİ)