Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Adalet Mahallesi'nde 7 bin 716 metrekare alana yapılacak olan ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın isminin verileceği spor tesininin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı. Törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve çok sayıda davetli katıldı.

TEKNKİ DİREKTÖR ERTUĞRUL SAĞLAM: BİZ BAŞARDIK

Törende konuşma yapan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Bursa ve Bursaspor'da çalışmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bursa'da çalışmaktan çok mutlu, gururlu ve onurlu olduğumu söylemek istiyorum. İnşallah dördüncü sezonumuzu bitirdik, beşinci sezonumuza başladık ki bu Türk futbolunda çok sık rastlanan bir durum değil. Hele hele Bursa gibi futbol adına güzelliklerin çok derinden yaşandığı, fakat kaos ortamlarının çok sık yaşandığı bir şehirde de çok sık rastlanır bir şey değil. Ancak biz bunu başardık. Daha uzun yıllar çalışarak camiamızla daha büyük mutlulukları yaşacağımıza da inanıyorum" dedi.

"TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

İki sene önce Türk futbolunda tarihi bir skor elde ederek lig şampiyonluğunu kazanırken, diğer taraftan da fair play ruhundan uzaklaşmadan, sporun güzellikleri yaşattıklarını ifade eden başarılı teknik adam, "Gerek sporculuğumuzda gerekse antrenörlüğümüzde futbolun sadece saha içinde oynanan oyun olmaktan ziyade toplumsal açıdan da çok önemli yeri olduğunu ön plana çıkararak özellikle gençlerimize güzel mesajlar vermeye çalıştık. Gençlerimizin spordan zevk almasını sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da bu ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

"BENİ ONURLANDIRDI"

Sağlam sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada çok güzel bir iş için beraberiz. Ben bugüne kadar spora yapmış olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve diğer belediye başkanlarımızı da unutmak istemiyorum. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bugün burada hem Bursa sporu için, hem de kendim için çok özel bir olay yaşıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdı. Hayatım boyunca da belki unutamayacağım, her zaman hatırlayarak gururlanacağım bir projeye imza atılıyor. İnşallah bu tesislerde spor yapacak insanlarımız öncelikle sağlıklı birer birey olarak hayatlarını devam ettirecek."

Konuşmaların ardından Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam üzerinde ismi yazılı 16 numaralı formayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a hediye ederken, Batalla'nın formasını da Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Süleyman Şahin'e hediye etti. Tören, tesisin temel atılmasıyla sona erdi.