Bursa'da tüm yerel televizyonlardaki spor programlarına tek tek telefonla bağlanan başarılı teknik adam, taraftarlara ve sporseverlere, hayatını kaybeden efsane futbolcu ve teknik direktör Nejat Biyediç için yarın yapılacak organizasyonla ilgili çağrıda bulunurken, önemli açıklamalar da yaptı.

Taraftara ricada bulunan Sağlam, “Herkes işini gücünü bırakıp stada gelsin ve Biyedic'e olan saygımızı bir kez daha gösterelim. Bursaspor için büyük emekleri olan kişi için görevimizi yerine getirelim. Nejat Hoca Bursa şehri ve Bursaspor için çok önemli bir isim. Hem kulüp, hem taraftar, hem de şehir olarak ona karşı borcumuzu ufak organizasyonlarla ödememiz söz konusu olamaz, çünkü ödeyemeyiz. En azından gönlümüzü huzura erdirme açısından taraftarlarımızla birlikte o akşam stadı doldurarak, coşkulu ortam yaratarak Nejat Hocayı biraz mutlu edebiliriz. Taraftarımızdan rica ediyorum, açık kale arkası ve maraton tribünü ücretsiz. Herkes işi gücü bıraksın tribünlere gelsin. Karşılaşmadan önce de şöhretli büyüklerimiz gösteri maçı yapacaklar. Ben de oynamak istiyorum" diye konuştu.

"OZAN'A SORUMLULUKLARINI HATIRLATIRIZ"

Manisaspor maçı öncesi Mudanya'da trafik kazası geçiren Ozan İpek ile ilgili düşüncelerini de anlatan Ertuğrul Sağlam, "Ozan talihsiz bir olay yaşadı. Herhalde en fazla kendisi üzülmüştür. Olayın detaylarını iyice öğrendikten sonra bir şeyler yapmamız gerekiyorsa yaparız, Ozan'a sorumluluklarını tekrar hatırlatırız. Camianın, taraftarın ondan ne beklentisi olduğunu yine ortaya koyarız. Gerekli uyarıları yaparız. Geleceği de bu gerçekler doğrultusunda yönlendirmesini isteriz. Türk futbolunun beklentisi olan genç bir oyuncu. Profesyonel davranışlara aykırı hareketler yapmasına izin vermeyiz. Kendisiyle ciddi olarak konuştuk. O da bu olaydan ciddi ders çıkarmıştır" dedi.

"BİZLERİ YARGILAMAK İÇİN ÇOK ERKEN"

Geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Mayıs ayında gereğini yaparım" açıklamayla ilgili konuşan Sağlam, "Şunu söylemek istedim. Bizleri yargılamak ve değerlendirmek için daha çok erken. Önümüzde 8 hafta var. Halen hedeflerimizin içindeyiz. Kupa gibi çok önemli hedef var. Çok acele edilmesin, sezon sonunu bir bekleyelim. Ortaya çıkacak tabloya göre herkes şapkasını ortaya koyar. O günkü çıkacak tabloya göre hep beraber oturur değerlendiririz. Tekrar söylüyorum; yapmamız gereken bir şey varsa yine yaparız" diye konuştu.

"BANGURA'YI SİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Takımın golcü oyuncusu Bangura'dan beklentilerinin çok büyük olduğunu ifade eden başarılı teknik adam, "Bangura'dan beklentimiz büyük. Çok genç ve bir çok kulübün de talip olduğu oyuncuydu. Biz sadece gelsin 3 ayda katkısı olsun diye onu almadık. 5 sene mukavele imzaladık. 3-4 ayda istenileni veremedi diye Bangura'yı silmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

"TAGOE'NİN KÖTÜ OLMADIĞINI BİLİYORUM"

Gana Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası’na katılan Prince Tagoe’nin Bursa’ya döneceğini açıklayan Sağlam, "Tagoe için bazı teklifler var. Eğer kulüp açısından uygun bir şey olursa değerlendireceğiz. Olmazsa Tagoe’yi de şu anda silmiş değiliz. Ben Tagoe’nin de kötü bir futbolcu olmadığını çok iyi biliyorum. O da bazı sıkıntılarını atlatırsa, daha iyi performans gösterecektir" dedi.


EK(İA/Aİ)