Ertuğrul Sağlam, Yalova Termal İlçe Emniyet Amirliği ile Yalova Üniversitesi’nin işbirliği, Thermalium Wellness Park Otel sponsorluğunda gerçekleştirilen ve kimsesiz çocuklar yararına yapılan programa katıldı. Yemeğe katılan Ertuğrul Sağlam, daha sonra çocuklarla söyleşi yaptı. Samsunspor’da oynadığı sürede üniversite bitirme imkanı bulduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, şöyle konutu:

"İyi birer futbolcu olmak için, iyi bir aile terbiyesine sahip olmak gerekiyor. Bununla beraber iyi de bir eğitim almak gerekiyor. Bursaspor Kulübü olarak eğitime önem veriyoruz. Bu konuda çok hassasız. Alt yapıda oynayan oyuncularımızdan yeteneği ne derece iyi olursa olsun okul hayatında sıkıntı olan varsa uyarıyoruz. Eğer uyarılarımızı dikkate almıyorsa da takımdan uzaklaştırıyoruz."

ÖRNEK SPORCU OLMAK ÖNEMLİ

Sporcunun karakterinin iyi olması gerektiğini kaydeden başarılı Ertuğrul Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk futbolunda iyi bir sporcu olmak çok önemli, ama örnek bir sporcu olmak ondan çok daha önemli. Çok yetenekli olup da karakter zaafiyeti olan bir oyuncuyla, daha az yetenekli ama düzgün karakterli, profesyonel bir oyuncuyu yan yana getirdiğimizde karakteri daha üst seviyede olandan daha fazla verim aldığımız bir gerçek. Sporcu olmak güzel bir şey, ama iyi bir sporcu olmak için iyi bir insan olmak ve iyi bir eğitim almak lazım."

"İKİ TARAF DA KUPAYI ALMAK İSTEYECEK"

Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasına da değinen Ertuğrul Sağlam, "İki taraf da uzun yıllardır kupaya hasret. Biri 30, biri 27 yıldır kupayı alamıyor. İki taraf da kupayı almak isteyecek. Biz de işi buraya kadar getirmişken taraftarlarımıza, camiamıza Türkiye Kupası sevincini yaşatmak istiyoruz" dedi.

Ertuğrul Sağlam’a plaket verilirken çocuklara da Ertuğrul Sağlam’ın imzaladığı Bursaspor forması hediye edildi. Sağlam, daha sonra otelin yanında yer alan halı sahada çocuklarla penaltı atışı yaptı.