2012-13 sezonunun fikskür çekimiyle beraber yavaş yavaş yol haritalarının da belli olmaya başladığını belirten Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

"Bayramla birlikte başlayacak olan 2012-13 sezonu, hem Türk futboluna hem de Bursaspor'a hayırlı olsun. Fikstürle alakalı beklentimizle ilgili, onla oynadık, bunla oynadıktan çok, dikkat ettiğimiz bir nokta var. Futbolun pozitif yönünü sahaya yansıtan bir ekip olduğumuz için kendi kalitemizi ortaya koyacak şartları yakalamalıyız. Bunu iklim, zemin şartları olarak ilk planda açabiliriz. Bu doğrultuda kış şartlarının yoğun yaşandığı Kayserispor, Sivasspor ve Elazığspor deplasmanlarına erken gitmemiz bizim için avantaj."

"İYİ MÜCADELE VERDİK"

Lige her sezon olduğu gibi iyi başlamak istediklerini anlatan Ertuğrul Sağlam, Kayserispor gibi güçlü bir ekiple deplasmanda oynayacaklarını vurgularken şöyle konuştu:

"Çok uzun süredir deplasmanda kazanamama sıkıntısını, geçen sezon üzerimizden atmıştık. Camianın gücünü, taraftarlarımızın desteğini arkamıza alabilmek için ilk haftaları iyi geçirmek zorundayız. Hazırlıklarımızı burada sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Kampta iki hazırlık maçı oynadık. Şunu açıkça söyleyebilirim; iki maçın da 60-65 dakikalık bölümlerinden çok memmun kaldım. Yeni maç oynamaya baylayan takım olmamıza rağmen Rus liginin iki önemli takımına karşı gayet iyi mücadele verdiğimizi düşünüyorum. Süper Lig'de play off sisteminin kalkmasını da doğru bir adım olarak değerlendiriyorum."

"BUGÜN HAYIRLI BİR GÜN"

Ertuğrul Sağlam, "Toure için Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat, Manchester City kampına gitti. Bugün Toure ve Mervan transferleri netleşir mi?" sorusuna, "Bugün cuma, hayırlı bir gün. İnşallah hayırlı haberler bekliyoruz. Hem Toure hem de Mervan biterse kendilerini buraya çağıracağız" cevabını verdi.

FUTBOLCULARA İZİN

Öte yandan Ertuğrul Sağlam, yeşil beyazlı ekibine bugün izin verdi. Yeşil beyazlı futbolcular,bu yüzden Viyana'ya giderek şehri gezdi. Bazı futbolcular da alışveriş merkezine gitti. Viyana'nın tarihi yerlerini de dolaşan yeşil beyazlılar, akşam saatlerinde kamp yaptıkları otelde toplanacaklar.