Ligin 34 haftalık periyodunu Gaziantepspor mağlubiyetiyle 8'inci sırada tamamlayan ve Süper Final Avrupa grubuna katılmaya hak kazanan Bursaspor'un başarılı teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Sağlam şunları söyledi:

"Geçen hafta garantilediğimiz Süper Final'i mutlulukla karşılaşmıştık. Bugün Süper Final'e bu şekilde merhaba demenin burukluğunu yaşıyorum. Son haftalardaki mücadelesiyle ve aldığımız sonuçlarla iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Bugünkü mücadele bize yakışmadı. Antalya'da ortaya konan futbol yerini ciddiyetsizliğe, rehavete bırakmış. Hakederek mağlubiyet aldık. Antalya maçı bittikten sonra bu karşılaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlattık. Basın toplantısında, 'Taraftarlarımız destek versinler, oyuncularımızla sanki Süper Final'in ilk karşılaşmasıymış gibi olsun' dedik. Maçtan önce kulüpte maç toplantısında bir kere daha söyledik. Maça çıkarken bir kez daha söyledik. Ama biz bu maçın ne kadar önemli olduğunu oyuncularımıza iyi anlatamamışız. Suçu kendimde buluyorum. 34 maçlık periyotta 1 puan bir takım için ne kadar önemli. 1 puan takımın kaderini değiştiriyor. Umuyorum ki, bugün ortaya çıkan Bursaspor adına talihsiz durum, inşallah 5 gün sonra oynayacağımız kupa maçı için aklımızı başımıza getirir. Artık biz bu maçı bir kenara bırakıp diyeceğim ama bırakmadan oyuncularımıza anlatacağım. İnşallah Sivasspor maçı için de avantaj olarak kullanırız. Açıkçası üzüldüm. Buruk bir şekilde Süper Final'e 'Merhaba' demeyi beklemiyordum. Taraftarlarımızdan özür diliyorum. İnşallah bu özrü kupa karşılaşmasında sonra da süper finalde unuttururuz."

SERDAR AZİZ: "BİR TÜRLÜ TOPARLANAMADIK"

Bursaspor'un genç savunma oyuncusu Serdar maç sonrası şunları söyledi:

"İki takım açısından önemli bir maçtı. Bizim açımızdan avantajlı girmek istiyorduk. Ama olmadı. Antep bizden daha çok istedi. Kazanmak için herşeyi yaptılar. Önümüzde kupa maçı var. Sivasspor'u eleyip kupada yolumuza devam etmek ve kupayı kaldırmak istiyoruz."

Bir gazetecinin, "Rehavet mi vardı?" sorusuna Serdar, "Takım çok iyi maça hazırlandı. Ama sahanın içinde beklenmedik şeyler gelişebiliyor. Bugün onu fazlasıyla yaşadık. Bir türlü toparlanamadık. Bunun neticesinde de böyle bir skor oluştu" dedi.

BARIŞ ÖRÜCÜ: "MAÇIN KIRILMA ANI BATALLA'NIN KAÇIRDIĞI PENALTI"

Bursaspor'un genç orta saha oyuncusu Barış, "Süper Final'e avantajlı başlamak istiyorduk. Gaziantepspor'u da tebrik ediyorum. Hedefimiz Türkiye kupasını kaldırmak ve playoffları iyi geçirmek. Maçın kırılma anı bence Batalla'nın kazırdığı penaltıydı" yorumunu yaptı.

GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HİKMET KARAMAN: "BAŞARIMIZIN MİMARI İBRAHİM KIZIL'DIR"

Gaziantepspor, Bursaspor'u deplasmanda Muhammet ile Cenk'le mağlup etti. Diğer rakiplerinin kazanmasıyla Avrupa şansını kaybeden Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Bursaspor galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu. Galibiyeti Başkan İbrahim Kızıl'a armağan eden Karaman şunları söyledi:

"Öncelikle, Bursaspor taraftarını, takımını ve yönetimini kutluyorum. Saha, atmosfer çok iyiydi. İki takımı alkışlayan taraftarlarla maça başladık. Skorlara baktığımız zaman Bursaspor'un bile averajla playoffa devam ettiğini görüyoruz. Aslında bu takımın şampiyonlar playoffunda olması gerekirdi. Son 8 haftada üst düzey performans gösteren takımı. İlk 45 dakika futbol şansı yanımızda değildi. Kaçırdığımız penaltı var. İkinci yarı için de tam tersi Bursaspor penaltı kaçırdı. Orada da şans bizim yanımızdaydı. Gollerden sonra iyi pozisyonlar yakaladık. Önemli bir galibiyet aldık. Son haftalarda zor günler yaşıyoruz. Bu galibiyet İbrahim Kızıl ve kardeşine armağan ettik. İnşallah en kısa zamanda durum sonuçlanır. Ben Gaziantepspor'a geldiğimden beri başarımızın mimarı başkanımız İbrahim Kızıl'dır. Her kulüpte sıkıntılar var. Takımın takım olma yolunda yapılacak kararların hepsinde bizi destekledi. Onun için bunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Gönlümüz devam etmek isterdi ama olmadı. Oyuncularımı da kutluyorum. 8 hafta gol yememek kolay değil. Samsunspor'un yenileceği aklıma gelmedi. Biz Bursaspor'u yener çıkarız diyorduk. Ama olmadı. Diğerlerinden biri de berabere kalır diye düşünüyordum."

ELYASA: "GALİBİYETİ BAŞKANIMIZA ARMAĞAN EDİYORUZ"

Gaziantepspor futbolcusu Elyasa maç sonrası şunları söyledi:

"Güzel bir maç oldu ve güzel bir galibiyet aldık. Ama maalesef playofflara katılamadık. Söz verdik birbirimize. Çok sevdiğimiz başkan ağabeyimiz var. Çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Onun için maça çıktık. Başkanımızı en kısa zamanda yanımızda bekliyoruz. Galibiyeti de başkanımıza armağan ediyoruz."


EK (İA/Aİ)