Bursaspor'un üniversiteli taraftar grubu Ünitimsah, Bursalı ve Bursaspor Divan Kurulu Üyesi iş adamı Fahrettin Çakan'ın aynı zamanda Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Ünitimsah Başkanı Ender Yılmaz, Bursa'da yaşayanlar için futbolun asla bir oyundan ibaret olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bizim için futbol, kendini ifade biçimi; Bursaspor ise bu kentin en büyük tanıtım vasıtasıdır. Futbol sadece futbol mudur? Bir şehir takımının zirveye oynaması ve uluslararası kulvarda yer alması, sporun birleştiriciliğinden öte, dış ticaretten turizme kadar pek çok alandaki en uygun tanıtım ve dışa açılma aracıdır. Kentte kazandığını, şehrine hizmetle buluşturan herkesi takdir ediyoruz. Kentinden taraf olmayan veya bir madalyonun iki yüzü gibi ne yöne çevirirsen o taraftan görünenleri de esefle kınıyoruz.

Bizim bildiğimiz; ticari yaşamı oldukça üretken, siyasi ve sosyal yaşamı ise çok renkli bir kişiliktir Fahrettin Çakan. Tüm bu konuşulanların doğru olmamasını temenni ediyor; aksi durumda ise kendisinin iş ve sosyal hayatındaki tecrübelerine binaen, gereğini yapmasını bekliyoruz. Sayın Fahrettin Çakan; siz ve sizin durumunuzdakilere sesleniyoruz. Lütfen safınızı belli edin, tarafınızı seçin. Zira Bursasporluluk çok renklilikle, çok sevdalılıkla bağdaşmaz. Ünitimsah olarak bizim tek bakış açımız var. Bir kalpte iki sevda olmaz."

FAHRETTİN ÇAKAN:

İş adamı Fahrettin Çakan ise tartışmalar üzerine sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından açıklamada bulundu. Çakan, "Biz Beşiktaşlılığımızı gizlemedik, gittik oyumuzu Fikret Orman'a verdik. Beni tartışıyorlarmış. Kandeşim ben iki takımı da seviyorum. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli üyelerimiz de var, olabilir. Bu güzel bir demokrasi. Herkes tek takım tutmak zorunda değil ki. Futbol bir oyundur. Mühim olan herkesi sevmek, güzel insan, güzel dost olmak" dedi.


EK(İA/Aİ)