Bursaspor'un, bu sezon kupada oynadığı maçlardan sonra ligde oynadığı maçların hepsini kaybetmesi dikkat çekiyor. Yeşil beyazlı takım Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkana kadar oynadığı 3 kupa maçının dönüşünde ligde oynadığı maçları kaybetti. Türkiye Kupası 3'üncü kademe maçında Şanlıurfaspor'u eleyen Bursaspor, kupa maçı dönüşünde İstanbul'da Beşiktaş'a 3-1, 4'üncü kademe maçında uzatmalar sonunda elediği Bugsaşspor maçından sonra yine deplasmanda oynadığı Fenerbahçe maçında 1-0 mağlup oldu. Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçında Sivasspor önünde 4-1'lik skorla galip ayrılan yeşil beyazlılar, 3 gün sonra ligde karşılaştığı Sivasspor'a 4-0 mağlup oldu. Türkiye Kupası yarı finalinde İzmir'de karşılaştığı Eskişehirspor'u 3-0 mağlup ederek 20 yıl aradan sonra finale çıkan yeşil beyazlılar, 4 gün aradan sonra ligde Eskişehirspor'a konuk olacak. Bursaspor kazanarak bu seriyi bozmak istiyor.

60’INCI BULUŞMA

Bursaspor, rakibi Eskişehirspor ile oynadığı 59 maçta 19 galibiyet, 19 mağlubiyet, 21 beraberlik aldı. Bu sezon rakibiyle ligde 2 kez karşılaşan yeşil beyazlılar ilk mücadelen sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrılırken, ikinci karşılaşma ise 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Yeşil beyazlı ekip oynanan 59 maçta 42 gol atarken, kalesinde ise 17 gol gördü.

DÜDÜK MÜFTÜOĞLU’NDA

Bursaspor'un, yarın saat 15.00'de Eskişehir Atatürk Stadı'nda Eskişehirspor ile oynayacağı karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. Müftüoğlu’nun yardımcılıklarını, Mehmet Cem Hanoğlu ve Erdem Bayık yapacak. Karşılaşmanın 4'üncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu.

MÜFTÜOĞLU İLE 2 MAÇ

Bursaspor, Kuddusi Müftüoğlu’nun bu sezon yönettiği 2 karşılaşmadan 1 galibiyet, 1 beraberlikle sahadan ayrıldı. Yeşil beyazlılar Müftüoğlunun ligde düdük çaldığı 16 karşılaşmada sahadan 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 6 beraberlikle ayrıldı. Yeşil beyazlılar bu maçlarda rakip filelere 22 gol atarken, kalesinde ise 18 gol gördü.

Golcü Pinto'yu bu maçta dinlendirmeyi düşünen teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın sahaya sürmeyi düşündüğü muhtemel 11 şöyle: 

"Yavuz- Basser, Serdar, İbrahim, Vederson- Sestak, Adem, Musa, Ozan- Turgay, Okan"