Kötü geçen bir ilk yarının ardından ikinci yarıdaki çıkışı ve Süper Final Avrupa Grubu'nda aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken yeşil beyazlı takım, ilginç istatistiklere de imza attı.

Geride bıraktığımız sezonda yeşil beyazlılarda en uzun süre forma giyen oyuncu 3 bin 77 dakika ile Gökçek Vederson oldu. Bu sezon Bursaspor forması ile 35 maça çıkan Vederson, bu maçlarda 2 kez rakip fileleri havalandırırken, toplamda 7 gole katkısı bulundu. Vederson’u, 34 maçta 3 bin 60 dakika ile İngiliz file bekçisi Scott Carson ve 37 maçta 3 bin 29 dakika ile Fransız oyuncu Alfred N’Diaye takip etti.

EN ÇOK MAÇA ÇIKAN BATALLA

Bursaspor’da bu sezon en çok maça çıkan oyuncu ise Arjantinli yıldız oyuncu Pablo Martin Batalla oldu. Bursaspor’un oynadığı 40 Süper Lig maçının 40’ında da görev yapan Tangocu, sahada kaldığı 2 bin 920 dakikada 13 gol atarken, 11 golün de asistini yaptı. Batalla, attığı 13 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda yer aldı.

EVİNDE ÜSTÜN DEPLASMANDA KAYIP

Yeşil beyazlılar Bursa Atatürk Stadı’nda oynadığı 20 maçın 11’inde galip gelirken, 5 karşılaşmadan sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor’un dış sahada gösterdiği performans ise beklentilerin çok altında kaldı. 20 deplasman maçına çıkan yeşil beyazlı takım bu karşılaşmaların sadece 6’sından sahadan 3 puanla ayrılırken, 8 maçtan ise puansız ayrıldı. 6 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

5 TAKIMA KARŞI GALİBİYET YOK

Bursaspor, 34 haftalık lig maratonu ve 6 haftalık Süper Final grup maçlarında 5 takıma diş geçiremedi. Yeşil beyazlılar, Beşiktaş, Trabzonspor, Orduspor, Gaziantepspor ve Fenerbahçe’ye karşı galibiyet alamadı.

GÜNEY AMERİKALILARIN ORTAKLIĞI

Yeşil beyazlı takımda en golcü oyuncu 13 golle Arjantinli yıldız Pablo Batalla oldu. Arjantinli oyuncuyu sahada kaldığı bin 249 dakikada 9 gol kaydeden Şilili forvet Sebastian Pinto takip etti. Devre arasında takıma katılan Güney Amerikalı oyuncu Pinto, bir diğer Güney Amerikalı oyuncu Batalla’ya uyum sağlamasıyla birlikte toplamda 37 gole bu iki oyuncu imza attı.

EN ÇOK OYUNCU DEĞİŞTİREN 2’NCİ TAKIM

Yeşil beyazlıların teknik patronu Ertuğrul Sağlam, Süper Lig ve Süper Final grup maçlarında toplamda 40 haftada 118 defa oyuncu değiştirerek Gaziantepspor’un ardından, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile birlikte en çok oyuncu değiştiren 2’nci takım oldu.

34 GOL AYAKLA

Bursaspor, attığı 56 golün 34’ünü ayakla kaydederken, 19’u kafayla, 1’i rakip takımın kendi kalesine attığı golle ve 1 gol de penaltıdan geldi.