40'INCI RANDEVU

Bursaspor ile Mersin İdmanyurdu yarın 40'ıncı kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında oynanan 39 resmi karşılaşmada yeşil- beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor 39 maçın 18'inden galip gelirken, 14 yenilgi aldı 7 maç beraberlikle sonuçlandı. Bursaspor, evinde oynadığı maçlarda 16 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi  aldı.

6 MAÇTIR YENİLMİYOR

Yeşil- Beyazlılar, 2'si Süper Lig, 4'ü 1'inci Lig olmak üzere son 6 karşılaşmada 4 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Bursaspor'un attığı 13 gole, Mersin İdman Yurdu 1 golle cevap verebildi. Bursaspor, Mersin İdman Yurdu'na karşı tarihindeki en farklı galibiyeti de 22 Mayıs 2005'te 5-0'lık sonuçla elde etmişti.

SON YENİLGİ 29 YIL ÖNCE

Bursaspor rakibine en son 1982-83 sezonunda yenildi. 26 Mart 1983 tarihinde lig maçında rakibine 1-0 yenilen yeşil- beyazlı ekip, 6 Mart 1983'teki mücadelede de rakibine 2-1'lik skorla boyun eğmişti. Mersin İdman Yurdu o sezon ligde küme düşmesine rağmen kupada final oynamış ve bir sonraki sezon Kupa Galipleri Kupası'nda oynamaya hak kazanmıştı.

PİNTO YİNE YOK

Bursaspor'da sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında forma giyemeyen Şilili golcü Sebastian Pinto Mersin İdmanyurdu maçında da forma giyemeyecek. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın sakatlığı devam eden Pinto'nun yerine Sestak'a şans vermesi bekleniyor.

İBRAHİM VE N'DİAYE SINIRDA

Öte yandan Bursaspor'da 2 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Yeşil- beyazlı ekipte İbrahim ve N'Diaye Mersin İdmanyurdu maçında sarı kart görmeleri durumunda 13'üncü haftada Bursa'da oynanacak Medical Park Antalyaspor karşısında forma giyemeyecek.

DÜDÜK YILDIRIM'DA

Bursa Atatürk Stadı'nda yarın saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Kemal Yılmaz ve Gökmen Olgaç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp. Bülent Yıldırım bu sezon en son Bursaspor'un deplasmanda oynadığı ve 2-2 beraberlikle ayrıldığı Sivasspor maçını yönetti. Bursaspor'un Mersin İdmanyurdu maçına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

Carson, Basser, Serdar, İbrahim, Vederson, Tuncay, Belluschi, N'Diaye, Ferhat, Batalla, Sestak.


EK(FK/AÖ)