2 MAÇ ÜST ÜSTE KAZANAMADI

2012-13 sezonuna Kayserispor galibiyetiyle başlayan Bursaspor, ligin 4'üncü haftasında Karabükspor'u evinde 4-1, tarihinde ilk kez Trabzonspor'u deplasmanda 1-0, Mersin İdmanyurdu'nu evinde 3-0 ve Orduspor'u evinde 1-0 mağlup etti. Ligin ilk yarısında 2 maç üst üste kazanma başarısı gösteremeyen yeşil beyazlı ekip 17 maçta sadece 5 galibiyet alabildi.

EN ÇOK BERABERE KALAN TAKIM

Bursaspor, 17 haftalık dilimde Gençlerbirliği ile birlikte en çok berabere kalan takım oldu. 17 maçta 9 beraberlik alan yeşil beyazlı ekip bu sezon ligde öne geçtiği 5 maçta beraberlik aldı. Yeşil beyazlı ekip, Sivasspor karşılaşmasının ardından, 8'inci haftada 23. dakikasına kadar önde götürdüğü Fenerbahçe, 11'inci haftada 52'nci dakikasına kadar önde götürdüğü Beşiktaş, 13'üncü haftada 60'ıncı dakikasına kadar önde götürdüğü Antalyaspor ve pazar günü de 49'uncu dakikasına kadar önde götürdüğü Eskişehirspor maçlarından beraberlikle ayrıldı.

EN GOLCÜSÜ BATALLA

Bursaspor'da ligin 17 haftalık ilk bölümünde 10 farklı isim rakip ağları havalandırma başarısı gösterdi. 17 haftada atılan 26 golün 5'ini Arjantinli yıldız Pablo Batalla kaydederken Sestak 4, Pinto 3, Belluschi 3, Ferhat Kiraz 3, İbrahim 2 Ömer, Musa, Okan ve N'Diaye ise 1'er gol attı. 26 golün 2'sini ise Akhisar Belediyesporlu Serkan ve Fenerbahçeli Serdar Kesimal, kendi kalelerines attı.

VAZGEÇİLMEZLER CARSON, BATALLA VE VEDERSON

Bursaspor'da 17 maçta da forma şansı verilen isimler kaleci Carson, tecrübeli savunma oyuncusu Vederson ve Arjantinli Batalla oldu. Bu isimleri 16'şar maçla Basser ve Sestak takip etti. Teknik direktör Enrtuğrul Sağlam'ın vazgeçilmez isimlerinin yabancı futbolculardan oluştuğu da dikkati çekti.

EN ÇOK KARTI İBRAHİM GÖRDÜ

Bursaspor'da sezonun ilk yarısında en çok sarı kart gören oyuncu savunma oyuncusu  İbrahim Öztürk oldu. İbrahim'i 4 sarıyla N'Diaye ve 3 sarı kartla Serdar Aziz takip etti. Yeşil beyazlı ekipte iki sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalan isimler ise Hakan Aslantaş ve Basser oldu.

İLK YARININ OLAYI 'OZAN İPEK'

Bursaspor'da ligin ilk yarısında dikkat çeken olay ise takımın yetenekli sol açığı Ozan İpek'in kadro dışı kalması oldu. Önce Pinto ardından da Vederson ile maç esnasında tartışan Ozan İpek, yeşil beyazlı yönetim kurulu tarafından kadro dışı ve 200 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Bir süre çalışmalarına alt yapı tesislerinde devam eden Ozan İpek ardından rapor alarak Antalya'ya gitti. Burada özel antrenör nezaretinde çalışan Ozan İpek, yönetimin izniyle transferi için Kasımpaşa'yla görüşmelere başladı.

PİNTO BEKLENENİ VEREMEDİ

Bursaspor'a geçtiğimiz sezonun devre arasında transfer olan ve gol yollarındaki sıkıntıyı kısa sürede çözen Şilili golcü Pinto, bu sezon ise kendisinden bekleneni veremedi. Ligdeki en son golünü deplasmanda oynanan Elazığspor karşılaşmasında penaltıdan kaydeden Pinto, Beşiktaş amçı öncesi geçirdiği sakatlık sonrası uzun süre forma giyemedi. Pinto'nun sakatlığı yeşil beyazlı ekibin bu süreçte gol bulmasında zorlanmasına yol açtı.

FERHAT'IN YÜKSELİŞİ

Ertuğrul Sağlam, kadrrno dışı bırakılan Ozan İpek'in yerine transfer döneminde Boluspor'dan alınan Ferhat Kiraz'a şans tanıdı. Kendisine tanınan şansı boşa çıkarmayıp Beşiktaş maçındaki performansıyla dikkati çekip yükselişe geçen Ferhat, yeşil beyazlı formayla 3 gol kaydetti. Ferhat, pazar günü oynanan Gençlerbirliği maçında ise geçirdiği apandist ameliyatı nedeniyle forma giyemedi.


EK(CE/AÖ) FOTOĞRAF