Bursaspor Kulübü Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı yerel bir televizyonda yayınlanan spor programına konuk olarak katıldı. Yönetime geldiklerinde, "Bursaspor bundan sonra kupalara ve zirveye oynayacak" dedilerini ifade eden Bölükbaşı, "İlk 4 takımda olmayı hep hedefledik. Şampiyonluktan sonra da zirvede kalmayı hedefledik. Bu sene çok enteresan bir lig oldu. Kaliteli futbolcularımız ve iyi bir başkanımız var. Başarı da bunlarla birlikte geliyor. Bursaspor'un istikrara ihtiyacı vardı. Bu yönetim bu istikrarı sağladı. Ertuğrul Sağlam'ın gelişiyle de Türkişe Şampiyonu, üçüncülük ve şimdi de kupada finalist olduk. Bunları yaparken camiamızın mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Bursaspor daha da ileriyi düşünmek zorunda. Her sezon kupalara oynayan bir ekibimiz var, bundan sonra da böyle olacaktır. 16 Mayıs'ta da kupa Bursa'ya gelecektir" diye konuştu.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ SATIŞI BAŞLATACAĞIZ"

Final biletlerinin satış tarihi ile ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan Bölükbaşı, "Ankara'daki 19 Mayıs Stadı kapasitesi çok fazla değil. Bize düşen bilet 10 bin 800. Maraton ve onun devamında kapalı kale arkasını aldık. Bilet fiyatları da önceden açıklandı. Talep çok olacaktır. Bizim hedefimiz çarşamba günü bilet satışını başlatmak. Biletix satışı yapacak. Sivil toplum örgütleri ve taraftar derneklerinin başvuruları var. Gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

"ÜZGÜNÜZ"

"Stat konusunda tepki oldu. Ankara 19 Mayıs Stadı istenilen statlar arasında mıydı?" sorusuna Bölükbaşı, "Bizim istediğimiz sahalar Türk Telekom Arena ve İzmir'di. İstanbul Olimpiyat Stadı ve Kayseri bize önerildi. İzmir ve TT Arena olmadı. Biz de Kayseri'yi istemedik. Bize sunulan kısıtlıydı ve Ankara'da karar kıldık. Yönetim olarak çok üzgünüz. İstanbul'da ve İzmir'de yaptığımız maçlarda taraftarımız yoğun ilgi gösterdi. Final maçı olmamasına rağmen. Bu final maçı. 30 bin seyirci kapasitemiz olsaydı doldururduk. Bu konuda çok üzgünüz. Gönül isterdi 30 bin kapasite olsun, ama TFF'ye bağlı bazı şeyler. Çarşamba günü satışı serbest bırakacağız. Çok taraftarımız gelmek isteyecek. Maalesef bu finalde bununla yetineceğiz" cevabını verdi.

"ÖNCE KUPAYI ALALIM"

Kupa'yı kazanırsanız organizasyon olacak mı?" şeklinde yöneltilen soruya, "Bizim başkanımızın güzel bir sözü var, 'Önce talebalaya bakalım' diye. Tabii ki bazı hazırlıklarımız var. Ama önce kupayı alalım. Bunu kupayı aldıktan sonra açıklarız" diye cevapladı.


EK(İA/Aİ)