Seyircisi önünde en son galibiyetini Karabükspor karşısında alan Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında sahasında Mersin İdmanyurdu'nu nhet bir skorla 3-0 yendi. Ligin 12 haftalık periyodunda 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan yeşil beyazlı ekip, en son galibiyetini ise deplasmanda Trabzonspor'a karşı aldı.

EVİNDE 2 GALİBİYET

Bu yıl ligde evinde oynadığı 6 karşılaşmadan 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet alarak 8 puan toplayan yeşil beyazlı ekip, deplasmanda ise 2 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 9 puanı hanesine yazdırdı. Yeşil beyazlı takımın deplasmanda daha fazla puan aldığı dikkati çekti.

N'DİAYE İLK BELLUSCHİ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Bursaspor'un orta saha oyuncusu Alfred N'Diaye bu sezonki ilk golünü Mersin İdmanyurdu karşısında kaydetti. N'Diaye, karşılaşmanın 73'üncü dakikasında kullandığı penaltıyı gole çevirdi. Ayrıca takımın bir diğer orta saha oyuncusu Belluschi de Mersin İdmanyurdu maçında attığı golle bu sezonki 2'nci golünü kaydetmiş oldu. Arjantinli futbolcu da golünü penaltı atışından kaydetti.



EK(FK/AÖ)