Önce Bursaspor'un 49'uncu kuruluş yılını kutlayarak sözlerine başlayan Erkan Kamat, "Bu 49 yıl içinde emeği geçen herkese, Bursaspor için atılmış her adım için teşekkür ediyorum. Biz de 3 sezon içinde şampiyonluk ve Avrupa Kupaları mücadelesi verdik. Bu 49 yılı da şampiyonlukla taçlandırdık. Çok güçlü bir camia ve güçlü bir şehir. Kritik bir dönemeçteyiz. CAS'tan cevap bekliyoruz. Gelecek cevabın da olumlu gelmesini istiyoruz" dedi. Bursaspor'un mali ve idari açıdan dünyanın sayılı kulüpleri içinde olduğunu öne süren Erkan Kamat, şöyle devam etti:

"CAS SÜRECİ EN İYİ ŞEKİLDE TAKİP EDİLECEK"

"Süreç, en iyi şekilde takip edilip CAS'tan dönülmesi mesi herkes ellerinden geleni yapacaktır. Mali ve idari açıdan Bursaspor kulübü dünyada sayılı kulüplerdendir. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Böyle çok az kulüp vardır. Böyle bir kararın alınması bizi şok etti. CAS bizim haklılığımızı görüp, kararı değiştirecektir."

"FEDERASYON NEDEN VAR?"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun UEFA'nın kararıyla ilgili henüz açıklama yapmamasını değerlendiren Erkan Kamat, şöyle konuştu:

"Federasyonlar neden vardır? Federasyonlar, temsil ettikleri mercilerin tamamını korumakla yükümlüdür. Sporun içindeki tüm kulüplerin hakkını savunmalıdır. Federasyonun açıklama yaptığını duydunuz mu? Nasıl temsil edilecek? Daha duyarlı davranılması gerekiyor. Bu kadar sessiz kalınmasının ne anlamı var anlayamıyoruz. Başkanımız bunu daha önceden iyi analiz etti. Zamanını İstanbul'da geçiriyor. Bunun sebebi, konuların içinde olabilmek. Bursapor'u İstanbul'da temsil etmek çok önemli. Başkanımız da bu konuda çok hassas. Oradaki kulisler, çok önemli."

"İLK TERCİHİMİZ BAD TATZMANNSDORF"

Bu sezonki kamp programı ile ilgili bilgi de veren Erkan Kamat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihleri belirledik. 6-16 Temmuz tarihlerinde BadTatzmannsdorf'u tercih etmiştik. Alternatif yerler de var. Alternatif yerlerdeki sorunlar karşımıza çıkmasın diye yedek olarak tuttuk. Maç tarihlerimiz de belli. Takımlarla ilgili, tarihlerle ilgili dengesizlik olursa önümüzdeki hafta içinde terhimizi yapacağız. Yapacağımız maçlarda kalitenin yüksek olması için özellikle o bölgede kamp yapan takımlardan seçici davranıyoruz."

"TRANSFER İÇİN KONGREYİ BEKLEYECEĞİZ"

Transfere değinen Erkan Kamat, alt yapıdan birkaç oyuncuyu A takıma alacaklarını, gençleri kazanacaklarını, transferde de 7-8 yerli oyuncuyla görüştüklerini vurgularken şöyle dedi:

"Nihai kararlara gelinebilmesi için kongreyi bekleyeceğiz. Kongre sonrası gerekli adımları atıp, 25 Haziran'a kadar tüm transferleri bitireceğiz. 2-3 yerli oyuncu üzerinde netlik olacaktır. Alt yapıdan takviye yapacağız. Yabancı oyuncu konusunda ise çok netleşmiş birşey yok. Bizim kontenjanımız dolu. Yüzde yüz oynatmamız gereken 6 yabancımız var. Yabancı transferi yapacaksak yedekte tutmamamız gerekiyor. Hocamız da böyle düşünüyor. Biz yaptığımız transferlerde sıkıntı yaşamamak için, tam isabet için rahatız. Panik yapmıyoruz. Bunu da kongreden sonra gerçekleştireceğiz."